Askerlerimizi Rus uçakları mı şehit etti?

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. El Bab'ta Türk askerine yapılan saldırının failinin kayıtların incelenerek tespit edileceğini belirten Kurtulmuş, saldırı düzenleyen uçakların Rusya'ya ait olmadığını bizzat Putin tarafından teyit edildiğini açıkladı.

Askerlerimizi Rus uçakları mı şehit etti?
Askerlerimizi Rus uçakları mı şehit etti?
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ta bulunan Türk askerlerine yapılan ve 2 askerimizin şehit olduğu hava saldırısıyla ilgili kamera kayıtlarının incelendikten sonra gereken adımların atılacağını belirtti.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


AP'nin Türkiye kararı
'Gerginliğin nedeni Türkiye değil. Avrupa Birliği, Türkiye'den daha çok etkilenir.

Kıbrıs müzakereleri
Türkiye'nin etkin grantörlüğünün devam etmesi kalıcı barış için önemli. Biz dönüşümlü başkanlıktan yanayız.

Fırat Kalkanı Harekatı
Siyasi müzakerelerin başlatılması için her türlü desteği veriyoruz.
Türkiye'nin hedeflediği en önemli husus, 5 kilometrekarelik alanın terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesi. Özgür Suriye Ordusu'na lojistik destek sağlamayı sürdürüyoruz.

El Bab'ta Türk askerine yapılan saldırı

Rusya açıkça bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir. Bölgedeki bütün hareketliliğin kayıtları var. Kayıtlar gözden geçirildikten sonra gerekli adımlar atılacaktır.

Yeni anayasa çalışmaları
En kısa zamanda sonuca ulaşacağımızı ümit ediyoruz.

Dolardaki yükseliş
TL'yi güçlendirecek somut projelerimiz var. Dalgalanma Türkiye ekonomisiyle ilgili sorundan değil.

OHAL süreci
OHAL'in ilan edilmesi bir gereklilik dolayısıyla. Türkiye uçurumun kenarından döndü. Ümit ederiz en kısa sürede OHAL'i bitirip Türkiye normalleşme sürecine başlar. Ama sonuçta OHAL normal vatandaşımızın günlük hayatını etkilemiyor. Umarız, referanduma gidilmeden evvel OHAL sonuçlanmış olur, işlerimizi bitirmiş oluruz.

Haşdi Şabi'nin Irak ordusuna katılması
Biliyorsunuz, bu konudaki titizliğimiz Bağdat ile paylaşılıyor. Bu karara rağmen, Irak Başbakanı'nın ifadesiyle orada olası bir mezhep çatışmasının kapısı açılmayacak. Ümit ederiz, bu sözlerin arkasında durulur. Allah korusun, hepimizin korktuğu mezhep çatışmalarının fitilinin ateşlenmesinin önüne geçilir.'