AFAD'dan 2 Bin 183 Öğrenciye Deprem Eğitimi

Başbakanlık AFAD Başkanlığının Deprem Simülasyon TIR’ı ile Kocaeli’nin 5 ilçesinde eğitim gören 2 bin 183 öğrenciye afet eğitimi verildi.

AFAD'dan 2 Bin 183 Öğrenciye Deprem Eğitimi
Afet bilincine katkı sunmak ve deprem duyarlılığını farklı bir tarzla tesis etmek amacıyla AFAD Başkanlığınca geliştirilen Deprem Simülasyon TIR’ı 5 gün boyunca Kocaeli’nin ilçelerini dolaşarak Afete Hazır Türkiye projesi kapsamında öğrencilere eğitimler verdi. Mayıs ayında yapılan ilk tur eğitimlerde İzmit, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlara afet bilinci kazandırma amaçlı olarak ilçe merkezlerini konuşlandırılan simülasyon TIR’ı, ikinci turda Derince, Körfez, Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerindeki öğrencilerle bir araya geldi.

Beş ilçede 2 bin 183 öğrenci ve 103 öğretmene afet farkındalığının verilmeye çalışıldığını ifade eden Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü Eğitim Müdürü Ümit Çiğdem, “AFAD Başkanlığımızca hazırlanan ve çevre illere hizmet amaçlı olarak Sakarya AFAD Birlik Müdürlüğümüzde konuşlu olan Simülasyon TIR’ı ile afet eğitimlerinin bundan sonra da İlimizde periyotlar halinde sürdürülecek” dedi.

Kaynak: İHA