Adana'da 'Hoca Ahmet Yesevi' Konferansı Yapıldı

Türkiye’de 79 okulda gerçekleştirilen "Hoca Ahmet Yesevi" konferansları, bu hafta Adana Çukurova Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda yapıldı.

Adana'da 'Hoca Ahmet Yesevi' Konferansı Yapıldı
UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı faaliyetleri kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Türkiye’de Hoca Ahmet Yesevi’nin adını taşıyan ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda gerçekleştirilen "Hoca Ahmet Yesevi" konferansları, bu hafta Adana Çukurova Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda yapıldı. Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Alp, konferansta Ahmet Yesevi’nin hayatından örnekler vererek, “Ahmet Yesevî, İslâm’ın esaslarını, şer’i hükümleri ve tarikat âdâbını sade bir dille ve halk edebiyatı nazım şekilleriyle anlattığı manzumeler söylemiştir. ’Hikmet’ adı verilen bu manzumeler, dervişler vasıtasıyla en uzak Türk topluluklarına kadar ulaşmıştır. Hikmetler özellikle Türkler arasında bir düşünce birliğinin oluşmasına hizmet etmiştir’’ dedi.

Konferansa Okul Müdürü Mehmet Özkan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdiler. Çukurova Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Müdürü Mehmet Özkan, başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Alp’e, okul yönetimine ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinlikte ayrıca Ahmet Yesevi Üniversitesi ve TİKA işbirliği ile Ahmet Yesevi’nin adını taşıyan ilk ve orta dereceli okullara içinde Ahmet Yesevi ile ilgili bugüne kadar yayımlanan kitapların yer aldığı ‘‘Ahmet Yesevi Kitaplığı’’ hediye edildi.

(BEN-CC-Y)
Kaynak: İHA