7 Ülkeden 24 Öğretmen KDZ. Ereğli'ye Geldi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Erasmus +” projesi kapsamında 7 ayrı ülkeden 24 öğretmenini ağırladı.

7 Ülkeden 24 Öğretmen KDZ. Ereğli'ye Geldi
Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Arslan koordinatörlüğünde Erasmus + projesi kapsamında “Birlikte Daha İyi Bize Katılın (Together Better Join Us)” alt başlıklı projeye İtalya, Polonya Portekiz, Belçika, Yunanistan, Estonya, Letonya ve Türkiye olmak üzere 8 ülkeden 24 öğretmen Kdz. Ereğli’ye geldi.

2 yıldır devam eden projede bugüne kadar diğer ülkelerde 5 ayrı program düzenlenirken, Kdz. Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ise bireylerin yalnız kalma sebepleri ve öğrencilerin yaşadığı problemler ile çözüm yolları üzerine çalışılacağı belirtildi. Projenin 2017 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında Polonya Portekiz ve Estonya’da yapılacak çalışmalar ile son bulacağı öğrenildi. Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Arslan, Türkiye’deki tek ortağının İlçemizden olması ayrıca gurur verdiğini belirterek “ Söz konusu projede ilçeye gelen öğretmenler, böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan başta Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenlerini tebrik ettiler. Projenin her safhasının çalışmalarını içeren raporlar Haziran ayında ki Estonya hareketliliğinden sonra birleştirilerek, kitap haline getirilip bakanlığımıza sunulacak. Çalışmanın, günümüz gençliğinin en büyük düşmanı haline gelen bağımlılık, madde bağımlığı, teknoloji bağımlılığı konusunda bilimsel bir çalışma olacak” dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü Kdz. Ereğli’ye gelen proje ortağı ülke öğretmenleri, Pazartesi günü Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünde çalışmaya başladı.

Karşılama töreninde Okul Müdürü Hüseyin Arslan’ın konuşmasının ardından okulun tanıtımı gerçekleştirildi.

Hazırlanan tanıtım filmi 7 ayrı ülkeden gelen öğretmenler tarafından büyük beğeni kazanırken, okulun tanıtımını da tam olarak sağladığı ve gelen öğretmenleri okulla tanıştırdığı belirtildi.

24 Öğretmen Salı günü Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu’na giderek burada özel eğitim alt sınıfı ve İngilizce hazırlık sınıfları ziyaret etti. Öğretmenlere ayrıca Kışla Mahmut Likoğlu İlkokulu’nun tanıtımı Okul Müdürü Reşat Atar ve İngilizce Öğretmeni Ayhan İncirci tarafından yapıldı.

Aynı gün öğretmenlerimiz Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Arslan koordinesinde Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Site Kulüp’te misafir öğretmenler için düzenlenen yemeğe Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Sarıhan, Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Zuhal Efe ve okulun öğretmenleri katıldı.

Okul Müdürü Hüseyin Arslan’ın konuk öğretmenlere veda konuşmasının ardından, öğretmenler günü münasebeti ile düzenlenen programda öğretmenlere çiçek takdim edildi.

Konuk öğretmenler yemeklerin yenilmesi ve konuşmaların yapılmasının ardından çalan müzik eşliğinde eğlenildi.

Konuk öğretmenler Cuma günü sabah saatlerinde Kdz. Ereğli Öğretmenevi’ndeki toplantının ardından ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA