Ünlü Ressamların Eserleri Müzayedeye Çıktı

'Komet' adıyla bilinen Gürkan Coşkun imzalı iki eseri, müzayedede satışı yapılan en pahalı eserler oldu.

Antika ve Sanat Müzayede tarafından düzenlenen müzayedede, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nuri İyem, Alaettin Aksoy, İbrahim Balaban, Burhan Uygur, Nejad Melih Devrim, Cevat Dereli ve Ali Demir gibi birçok sanatçının eserleri satışa sunuldu.

Nişantaşı Antika ve Sanat Sergi Salonu'nda yapılan müzayedede, karikatür, resim, fotoğraf, heykel gibi alanlardan yaklaşık 270 obje açık artırmaya çıktı.

'Komet' adıyla bilinen Gürkan Coşkun'un tuval üzerine yağlı boya imzalı iki eseri, müzayedede satışı yapılan en pahalı eserler oldu. Sanatçının, 45x55 cm ölçülerinde, bir adam ve bir hayvanı resmettiği eseri yaklaşık 44 bin 200 liradan satıldı, 40x50 cm ölçülerinde 2 adam ve 1 kadını resmettiği eseri ise yaklaşık 38 bin liradan alıcı buldu.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun, kağıt üzerine guaj boyayla çalıştığı 24x32 cm boyutlarındaki eserinin yaklaşık 24 bin liradan yeni sahibine kavuştuğu müzayedede, sanatçının kağıt üzerine guaj boyalı bir başka eseri ise yaklaşık 9 bin 500 liradan satıldı.

Resim kariyerine birçok ödül ve kişisel sergi sığdıran, daha çok Anadolu resimleriyle bilinen Yalçın Gökçebağ'ın, tarla işçilerini resmettiği eseri de müzayedede ilgi gören parçalar arasında yer aldı. Tuval üzerine yağlı boya, 50x60 cm boyutlarındaki resim yaklaşık 20 bin liraya alıcı buldu.

Ressam bir anne ve edebiyatçı bir babanın oğlu olan Nejad Melih Devrim'in, 1959 tarihli ve imzalı, kağıt üzerine karışık teknikle çalıştığı eseri ise yaklaşık 15 bin liradan satıldı.

Toplumsal gerçekçi akımın önde gelen ressamlarından Nuri İyem'in, imzalı seramik çalışması yaklaşık 11 bin 500 liraya satıldı, Nusret Suman'ın imzalı bronz çalışması ise yaklaşık 8 bin 900 liradan alıcı buldu.
Kaynak: AA