Türkiye-Ukrayna Tarım İş Forumu

Türkiye ile Ukrayna arasında tarımsal iş birliğini geliştirmek amacıyla Kiev'de Tarım İş Forumu düzenlenecekGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Daniş:'TürkiyeUkrayna Forumu tarım alanındaki ilişkilere ivme kazandıracaktır'.

Türkiye ile Ukrayna arasında tarımsal iş birliğini geliştirmek üzere “Tarım İş Forumu” gerçekleştirilecek.

Türkiye - Ukrayna Tarım İş Forumu için başkent Kiev’e gelen iş adamları heyetine Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) bir yemek verdi. Yemeğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile Türkiye Ukrayna Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de katıldı.

Daniş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin çok yüksek düzeyde olduğunu söyleyerek, 'Türkiye’den 120 iş adamının katıldığı Türkiye-Ukrayna Forumu tarım alanındaki ilişkilere ivme kazandıracaktır.' dedi.

TUİD Başkanı Burak Pehlivan, üzerinde çalışmaları süren iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının bir an önce imzalanmasını beklediklerini vurgulayarak, tarım alanında ilişkilerin bu anlaşmanın önündeki engelleri kaldırmasını umduğunu ifade etti.

Türkiye-Ukrayna Tarım İş Forumu yarın başkent Kiev’de gerçekleşecek. Türkiye’den ve Ukrayna’dan iş adamlarının katılacağı forumda, iki ülke arasındaki tarımsal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar ele alınacak. İş adamları arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA