Tatvan'da Hayvan Pazarı İnşası Tamamlandı

Tatvan ilçesinde yaptırılan hayvan pazarının inşası tamamlandı.

Tatvan Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında, ilçenin Van girişindeki 7 dönümlük arazi üzerinde hayvan pazarı yaptırıldı.

Belediye Başkanı Fettah Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede hayvan pazarı olmayışının, başta Kurban Bayramı öncesi olmak üzere sıkıntılara yol açtığını belirtti.

Bu sıkıntıları geçici olarak giderebilmek için bugüne kadar boş alanları değerlendirme yoluna gittiklerini ancak hazırladıkları projeyle ilçeye gerekli standartlara uygun hayvan pazarı kazandırdıklarını dile getiren Aksoy, şunları söyledi:

'Artık hayvan ticareti, Van karayolunun Tatvan ilçe girişinde inşası tamamlanan hayvan pazarında gerçekleştirilebilecek. Burada köylü kardeşlerimiz ile hayvan ticareti yapanlar hayvanlarını getirip kısa süreli konaklama yaparak hayvanlarını pazarlayabilecek. Alıcılar için de faydalı olabilecek kalıcı bir adres oluşturuldu. İnşası tamamlanan hayvan pazarının ufak tefek eksikliklerini kısa sürede tamamlayıp halkın hizmetine açmayı planlıyoruz. İnşallah yaz sezonu başında hazır hale getirilecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.'

Aksoy, hayvan pazarı alanında yemleme, hayvan temizliği ve kısa süreli barınma yerleri ile pazarlama bölümleri bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA