Sözlü Açıklaması 'Cumhuriyet Namusumuzdur, Şerefimizdir'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, terör olayları ve darbe girişimi sürecinde cumhuriyet kazanımlarının daha iyi anlaşıldığını belirtti. Sözlü, “Cumhuriyet bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Toprağımızın, dirliğimizin, kaynaşmış tem millet oluşumuzun teminatıdır” dedi.

Sözlü Açıklaması 'Cumhuriyet Namusumuzdur, Şerefimizdir'
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Birlik ve Beraberlik Yemeği’ne Türk Eğitim Sen üyesi binlerce eğitimci katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü’nün protokolde yer aldığı etkinlikte Adana Büyükşehir Belediye Bandosu, sevilen şarkıları seslendi. Adana Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları ekibi de gösteriler sundu. Etkinlik meydanında açılan Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ni gezen Başkan Hüseyin Sözlü’ye, kolaj şeklinde hazırlanmış Ulu Önder’in silueti ile Türk Bayrağı şeklindeki Türkiye haritası tablosu hediye edildi.

"Öğretmenler aydınlık yarınlarımız"

İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kuran tilavetiyle başlayan gecede Adana’nın ilçelerinde görev yapan eğitimcilere hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıp, tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Öğretmenlik mesleğinin kutsal sayıldığını, çünkü toplumun geleceğini şekillendirdiğini kaydeden Başkan Sözlü, “Ülkemizin aydınlık yarınlarını için verdikleri emeklerden dolayı tüm öğretmenlerimizi, şükranla, muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

BaşkanSözlü, Türkiye Kamu Sen’in sosyal, kültürel ve madde hakları iyileştiren bir sendikal mücadeleden ziyade cumhuriyetin nitelikleri koruma, Atatürk’ün mirası olan Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni daha da güçlendirme mücadelesi verdiğini vurgulayıp, her zaman destekçisi olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Bölücü terörün tırmandığı, hain darbe girişimi sürecinde cumhuriyet kazanımlarının daha iyi idrak edildiğini, Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenlere önümüzdeki dönem çok daha fazla iş düştüğünü kaydeden Başkan Sözlü, “Memleketimiz için kritik bir süreçten geçiyoruz. Milletimizin temel direği olan, aydınlık Türkiye’nin aydın insanlarını barındıran Türkiye Kamu Sen üyelerine, bizlere daha çok iş düşüyor. Çünkü cumhuriyet bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Toprağımızın teminatıdır. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak diyenlerin tek dil diyeceği güne kadar bu mücadelemiz devam edecek Allah’ın izniyle” değerlendirmesini yaptı.

“Bizim ilkemiz, önce ülkemiz"

Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun da konuşmasında Adana Valiliği otoparkındaki bombalı terör saldırısını lanetleyip, şehit vatandaşları rahmetle andı, yaralılara acil şifalar diledi. Selahattin Dolgun “Şer ittifakı iyi bilsin ki Türkiye’ye ve Adana’ya kurulmak istenen terör tuzağı tutmayacak, bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek ve vatan bölünmeyecektir” dedi.

"Bizim ilkemiz önce ülkemiz" anlayışıyla mücadele verdiklerinin altını çizen Dolgun, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet vurgusu yaptı.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler ile Türkiye’nin yarınlarını aydınlık etmeye çalışan tüm eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Konuşmaların ardından Selahattin Dolgun, Başkan Hüseyin Sözlü’ye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sundu.
Kaynak: İHA