Meram'da 'Hak Söz Dinlemek İçin Hz. Mevlana' Konferansı Gerçekleştirildi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından, Meram Kültür, Sanat, Yaşam Etkinlikleri kapsamında "Hak Söz Dinlemek İçin Hz. Mevlana" konulu konferans M. Fatih Çıtlak’ın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.

Meram'da 'Hak Söz Dinlemek İçin Hz. Mevlana' Konferansı Gerçekleştirildi
Meram Kültür, Sanat, Yaşam Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte İslam tarihi ve tasavvuf konularında birçok radyo-televizyon programı yapan ve Hz. Mevlana ile ilgili eserleri bulunan M. Fatih Çıtlak "Hak Söz Dinlemek İçin Hz. Mevlana" konulu konferans verdi. Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa vatandaşlar ilgi gösterirken, konferansta Hz. Mevlana’dan günümüze örnekler verildi.

“Meram’da çok ayrı bir hava var”

Konya’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden M. Fatih Çıtlak, “Daha önce ilk kez geldiğimde Konya’yı gezerken Meram’da çok ayrı bir hava ve lezzet hissetmiştim. Hz. Mevlana’nın da Hüsamettin Çelebi’ye Meram’da bulunduğu sıralarda ‘Yaz Hüsamettin’ diye buyurmasına şahitlik eden bir ilçedeyiz. Dolayısıyla davetinizden dolayı teşekkür ederim” dedi.

“Hz. Mevlana’yı anlatırken kendimize çözüm üretmiyoruz”

Hz. Mevlana’nın günümüzde sözlerinin sıkça kullanıldığını ancak uygulanmadığına işaret eden Çıtlak, “Hz. Pir’in ‘Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım’ sözü herkes tarafından söyleniyor. Ancak kimse yeni bir şey söylemiyor. Bu sözü Pir o zaman söylemiş. Bizim yeni bir şeyler söylememiz gerekiyor artık. Neden Hz. Mevlana’yı anlatırken kendimize çözüm üretmiyoruz? Okullar, dadılar gibi insanı yetiştirmek için çok taktikler var. Hiç mi bakılmıyor Hz. Mevlana’ya? Daha pedagoji bilinmezken üst psikolojiden dem vuruyor” şeklinde konuştu.

İslam medeniyetinde alim

Alim sıfatının nasıl kazanıldığına dikkat çeken M. Fatih Çıtlak, “İslam medeniyetinde bir kişinin alim sıfatı kazanabilmesi için Hz. Rasulullah’ın getirdiği dini ve sünneti seniyyesini en iyi anlayan olması gerekir. Bundan dolayı alim sıfatı efendimizi doğru anlayan kişilere verilmiştir. Programın ardından M. Fatih Çıtlak’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulunan Meram Belediyesi Başkan Vekili Bahadır Arıcan, “Hocamızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hz. Mevlana’nın deyimiyle bizleri bugün mayaladı. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA