Mahalleliden 'Uyuşturucuya Hayır' Eylemi

Bornova ilçesinde geçen hafta inşaattan düşen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden gencin, inşaattan uyuşturucu kullandığı için düştüğünü savunan mahalleli, 'uyuşturucuya hayır' eylemi yaptı.

Naldöken Kültür Merkezi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde 'uyuşturucuya hayır' yazılı pankartlar taşıdı.

Kadın ve çocukların da bulunduğu grup adına açıklama yapan Haydar Görücü (43), geçen hafta yaşanan olayda gencin düşme sebebinin henüz netleşmediğini, ancak gencin arkadaşlarının uyuşturucu kullandığı için dengesini kaybederek inşaattan düştüğünü söylediğini savundu.

Olayın tüm mahalleliyi derinden üzdüğünü ifade eden Görücü, 'Başka böyle olaylar yaşanmasın diye toplandık. Anne ve babalar olarak çocuklarımızı uyuşturucudan nasıl koruruz diye görüşmeler yapıyoruz. Amacımız kimseyi suçlamak değil, çocuklarımızı korumak. Çocuklarımız bunu yaşamasın.' diye konuştu.

Mehmet Gökşen de (45) mahallede uyuşturucu ticareti yapanların olduğunu iddia ederek, bunu yaparken kendi aralarında renkli lazer ışıklarıyla haberleştiklerini, mahalleye polis geldiğini sokakta kırmızı renkli lazerlerin, alıcı geldiğinde ise yeşil renkli lazerlerin yakıldığını öne sürdü.

Naldöken Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde 20 Kasım'da inşaatın ikinci katında arkadaşlarıyla oturan Salih Yaman (19), dengesini kaybedip beton zemine düşmüş, sağlık ekiplerince Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA