Kastamonu'da 'İstinaf Mahkemeleri' Anlatıldı

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kastamonu Barosu tarafından 'İstinaf Mahkemeleri' konulu mesleki eğitim semineri düzenlendi.

Kastamonu Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Öztürk ve Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan tarafından İstinaf Mahkemeleri'nin işleyişi anlatıldı.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı burada yaptığı konuşmada, adalet hizmetinin yerine getirilmesi için en iyi şekilde çalıştıklarını belirtti.

Kantarcı, şunları söyledi:

'Uygulayıcılar olarak kanunların toplum hayatına geçirilmesi, toplumun adalet algısının yönetilmesi ve bu anlamda beklenen adalet hizmetinin yerine getirilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda çıkartılan kanun ve bu kanunların uygulamaya geçirilişindeki anlayış farklılıklarının ortadan kaldırılması ülkenin her tarafında aynı şekilde sonuçlar verir tarzda beklentileri karşılamasının, bilgi ve birikimlerin paylaşımı ile mümkün olabileceğini düşünüyorum. Düzenlenen programın buna hizmet edeceği kanaatindeyim.'

Kastamonu Baro Başkanı Mehmet Çiftçi ise İstinaf Mahkemelerinin sayısının az olduğunu belirterek, 'Bu sayı ile bu sistemin yürümesi mümkün değildir. Sayılarının en az 25-30'a çıkarılması gerekiyor.' dedi.

Seminere AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve adli personel katıldı.

Kaynak: AA