Karakoçan'da 13 Yatırımcıya Tapuları Verildi

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde iş kurmak isteyen 13 yatırımcıya tapuları verildi.

Karakoçan'da 13 Yatırımcıya Tapuları Verildi
Karakoçan Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, yeni kurulan Sanayi ve Ticaret Alanında bulunan yatırımcılarla bir araya geldi. Yatırımcılarla toplantı yapan Kaymakam Sarıoğlu, sorunları görüşerek ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Karakoçan ilçesi Yeniköy köyü Bağlıağaç mevkiinde 511 dönümlük 42 parselin bulunduğu belirten Kaymakam Sarıoğlu, "Kaymakamlığımızın Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait olan 658 nolu parselde iş kurmak isteyen 13 yatırımcı ile satış sözleşmesi yapıldı ve tapuları yatırımcılara verildi.

Altyapı anlamında elektrik tesisi, parselasyon işlemleri, içme ve kullanma suyu tesisi, ana yol girişi ile devam eden ana yolun bir kısmı yapılmış olup, yatırımcılar tesis yapımı çalışmalarına başladı" dedi.

Sanayi ve ticaret alanında yapılacak tesisler sonrasında İlçenin büyük bir sorunu olan işsizliğe önemli ölçüde katkı sağlayacağını aktaran Sarıoğlu, "İlçe merkezinde bulanan işletmelerin bu alana taşınması sonucunda ise merkez sanayi gürültüsünden uzaklaşacaktır. Bu alanda şu an 20’ye yakın boş parsel bulunuyor. Yeni yatırımcılarımızın taleplerini değerlendiriyoruz. Bu aşamada yatırım yapmak şartıyla kaymakamlığımıza yapılan talepler doğrultusunda parsellerin satışı açık ihale usulü ile yapılacak" diye konuştu.

Yatırımlarını tamamlayan ve faaliyete başlayan 3 tesisi ve inşaatı devam eden 7 tesisi ziyaret eden Sarıoğlu, çalışanlar ve yatırımcılardan tesisler hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA