Kadına Şiddet Tiyatroyla Anlatıldı

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Yasemin Şimşek Tüzün’ün oynadığı tek kişilik ‘Kül Kedisi Öldü’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Kadına Şiddet Tiyatroyla Anlatıldı
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Kültür Merkezi’ndeki oyunu belediyenin semt merkezlerinde kurs gören kadınlar izledi. Kadına yönelik şiddetin boyutlarını ve etkilerini bir kez daha gözler önüne seren ‘Kül Kedisi Öldü’ büyük beğeni topladı. Oyunu izleyen kadınlar gösterim sonunda oyuncu Yasemin Şimşek Tüzün’ü ayakta alkışladı. Oyunun sahnelenmesini sağlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür eden Tüzün de, “Biz sanatçılara düşen görev; sahneyi bulduğumuzda fırsatı en güzel şekilde değerlendirmek istiyoruz. Kadın haklarına dair söz söylemek istedik. Bize bu fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Ölüme sürüklenen kadınların hikayesi

Özlem Beren’in yazıp yönettiği, oyuncu Yasemin Şimşek Tüzün’ün başarılı performansıyla beğeni toplayan oyunda kadınların maruz kaldığı fiziksel ve kültürel şiddetin yine kadınların psikolojisinde oluşturduğu tahribat anlatılıyor. Üç faklı kadının dramının işlendiği oyunda, “Kendisi için belirlenmiş bir yazgıya boyun eğmek zorunda bırakılan kadınlar… Ölüyorlar… Teker teker… Her defasında seyirci kalınan bir vahşetle öldürülüyorlar… Onlar baştan aşağı kırmızıya bürünüyor. Feda edilmenin, öfkenin, cinayetin, eziyet edilip öldürülmenin rengine...” denilerek erkekler tarafından ölüme sürüklenen kadınların hikayesine vurgu yapılıyor.
Kaynak: İHA