'Gençlik Ve Aile Söyleşileri'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: 'İktidarımız döneminde gerek dezavantajlı gruplar gerek kadın hakları gerek çocuklar gibi toplumun yara almış ve destek bekleyen kesimlerine yönelik çok önemli adımları hayata geçirdik'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 'İktidarımız döneminde gerek dezavantajlı gruplar gerek kadın hakları gerek çocuklar gibi toplumun yara almış ve destek bekleyen kesimlerine yönelik çok önemli adımları hayata geçirdik.' dedi.

Karaaslan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun Şubesi tarafından Atakum Yalı Kafe Tesisleri'nde düzenlenen 'Gençlik ve Aile Söyleşileri' programına katıldı.

Üniversite öğrencileriyle hayat tecrübelerini paylaşan Karaaslan, üniversite yılları, AK Parti'deki görevleri ve ailesiyle ilgili anılarını anlattı.

Eşi başta olmak üzere ailesinin hayatındaki desteğinin önemine işaret eden Karaaslan, kariyer beklentisi bulunanların evlenerek çocuk sahibi olmaktan korkmaması gerektiğini vurguladı.

Kariyer sürecinde, sınıf arkadaşı Direnç Karaaslan ile evlenerek aile kurduklarını, iki çocukları olduğunu dile getiren Karaaslan, 'Kariyer beklentiniz varsa, işinizde başarılı olmak istiyorsanız o zaman aile kurmayı geciktirmeniz beklenir. Çünkü 'İkisi bir arada yürümeyen durumlardır.' Ben hiç öyle düşünmedim. Evlendim ve bu süreç daha yoğun devam etti. Hamdolsun iki çocuğum var. Hem annesiniz ama aynı zamanda siyasetçisiniz. İkisini de eşit derecede götürmekle mükellefsiniz.' diye konuştu.

Ablasının Rett sendromlu olduğunu, bu nedenle dezavantajlı grupların sorunlarına daha çok eğildiğini belirten Karaaslan, şöyle devam etti:

'Sosyal sorumluluğa duyduğum ilgi, dezavantajlı gruplara ve onların sorunlarına karşı çözüm üretmeye karşı olan ilgim, belki de bugün siyasette var olma nedenlerimden biri, aslında kardeşim. Çünkü birebir yaşadığınızda, toplumdaki sorunlara bakış açılarının, bir engellinin aslında keşfedilecek ne kadar güzel yönlerinin olduğunun daha çok farkına varıyorsunuz. Keşke bunu anlamak için empati kurmak yeterli olsa. Keşke ailede yaşamaya gerek kalmasa. Keşke hepimiz empati kurabilsek, yerine kendimizi koyabilsek ve bir an olsun onun gözünden dünyaya bakabilsek. Hakikaten iktidarımız döneminde gerek dezavantajlı gruplar gerek kadın hakları gerek çocuklar gibi toplumun yara almış ve destek bekleyen kesimlerine yönelik çok önemli adımları hayata geçirdik. Bunlara 'sessiz devrim' diyorum. Çünkü birçok temel sorun derinleşmişken, bu ülkede çok temel başka noktalardan bugün çok daha güzel noktalara geldik.'

Katılımcılardan, başarı için beklentilerinden vazgeçmemelerini isteyen Karaaslan, 'Hiçbirinden vazgeçmeyin bir tanesinde başarılı olmak için. Ne evinizden ne anneliğinizden ne işinizden ne kariyerinizden ne de sosyal hayatınızdan, hiçbirinden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Tecrübeyle sabittir. Yeterki sizi seven, güvendiğiniz, yanınızda can yoldaşlarınız olsun.' dedi.

Karaaslan, söyleşinin sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Programa, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, TÜGVA Samsun Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ve üniversite öğrencileri katıldı.
Kaynak: AA