Gaziantep'te 452 Kişilik Kursiyer Kontenjanı İçin Bine Yakın Kişi Başvuruda Bulundu

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen 4 ayrı meslek edindirme kursuna alınacak 362 kişilik kontenjan için bine yakın kişi müracaat etti. Kurslara kayıt yaptırmak isteyen yüzlerce kişi sabahın erken saatlerinde Yaşar Torun Gençlik Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Gaziantep'te 452 Kişilik Kursiyer Kontenjanı İçin Bine Yakın Kişi Başvuruda Bulundu
Şahinbey Belediyesi’ne bağlı 83 sosyal tesisin 28’inde 39 ayrı branşta verilen meslek edindirme kurslarına müracaatta bulunmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan Yaşar Torun Gençlik Merkezinde 2 gün süren başvuru sürecinde 4 branşta alınacak 462 kursiyer için bine yakın başvuru yapıldı. Hasta kabul, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar bakım onarım ve web tasarım kursları için 462 yeni kursiyer alımı gerçekleştirildi.

89 bin 419 kişi kurslardan faydalandı

Şahinbey Belediyesi’nin 28 sosyal tesisinde verilen meslek edindirme kurslarında 5 bin 704 kişi eğitim almaya devam ediyor. İŞKUR ile birlikte yapılan meslek edindirme kurslarından bu güne kadar 89 bin 419 kursiyer faydalanırken, 25 bin 67 kursiyer verilen kurslarda başarılı olarak sertifika alabilme hakkı kazandı. 39 farklı branşta verilen Meslek Edindirme Kursları 2 ile 4 ay arasında değişen süreler ile kursiyerler yetiştiriliyor.
Kaynak: İHA