Filipinler'de Maute Örgütüne Operasyon

Örgüt mensubu 11 kişi öldürüldü.

Filipinler'de terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı 'Maute'nin elindeki binaları geri almak için başlatılan operasyonda 11 örgüt üyesi öldürüldü.

Batı Mindanao Komutanlığı Sözcüsü Binbaşı Filemon Tan, yaptığı açıklamada, Mindanao Özerk Bölgesi'nin Lanao del Sur kentindeki Butig kasabasını yılbaşında işgal eden Maute örgütünün, son olarak terk edilmiş belediyeye ait binayı ele geçirmesiyle yöre halkının bölgeden kaçmaya başladığını belirtti.

Tan, güvenlik güçlerinin Maute'ye düzenlediği operasyonda 11 örgüt mensubunun öldüğünü, en az 5'inin de yaralandığını ifade etti.

Maute'nin, bazı bina ve evlerin yanı sıra ele geçirdiği belediyeye ait eski binaya, bir lise ve bir camiye DEAŞ'ı simgeleyen flamaları astığını bildiren Tan, 'Bu eylem, benzer fikirli bireyleri DEAŞ'ı desteklemeye teşvik etmek için Maute örgütünün gündeminin bir parçası.' dedi.

103. Ordu Tugay Komutanı Roseller Murillo, dün, Butig kasabasında Maute'nin kontrolündeki binaları kurtarmak için hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

Operasyonda da iki askerin yaralandığını ifade eden Murillo, 200 mensubu olduğu tahmin edilen örgüte karşı saldırıların süreceğini kaydetmişti.

Kasabadaki tüm yollar kapatılmış ve yöre sakinleri bölgeden tahliye edilmişti.

'Maute' örgütü üyesi olduğu sanılan silahlı bir grubun, ağustos ayı sonunda, Maravi kentindeki Lanao del Sur bölgesinde bir hapishaneye düzenlediği baskında 8'i örgüt mensubu 28 mahkum kaçmıştı.

Filipinler'de adam kaçırma ve bombalı saldırı eylemleri düzenleyen Abdullah Maute ve kardeşi Ömer liderliğindeki örgütün eylemlerinde DAEŞ sembolleri taşıdığı belirtiliyor.
Kaynak: AA