Ereğli'de Büyük Dönüşüm

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Eski Sanayi Çarşısı ve Eski Buğday Pazarı’nın bulunduğu alanların Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu’nun imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak kentsel dönüşüm alanına dönüştürüldüğü açıkladı.

Ereğli'de Büyük Dönüşüm
Başkan Özgüven söz konusu alanların kentsel dönüşüm alanı olarak değerlendirilmesi için göreve ilk geldikleri günden itibaren çalıştıklarını kaydederek, "Seçim öncesi ’üçlü olacağız, güçlü olacağız’ diye belirlediğimiz sloganımız çerçevesinde çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor. Ereğli, Konya ve Ankara üçgeninde hedeflediğimiz çalışma ve projeler tek tek hayata geçiyor. Bunlar arasında yer alan en önemli projelerimizden birisi olan Eski Sanayi Çarşısı ve Eski Buğday Pazarı alanlarının kentsel dönüşüme girmesi idi. Nihayet bu hedefimize sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız ve sayın Bakanlarımızın imzası ve Resmi Gazete de yayımlanmasıyla ulaşmış bulunuyoruz. Şimdiden Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Özgüven, kentsel dönüşüme giren bu alanların yıllardır Ereğli’nin kanayan yarası olarak gündeme geldiğini belirterek, "Bu köhne alanları şehir estetiğine yakışacak şekilde Ereğli’mize kazandıracağız. Çalışmalar en kısa sürede başlayacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA