Bolu'daki Orman Yangını

Bolu'nun Gerede ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alınarak söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.

Alınan bilgiye göre, Davutbeyli köyü Kandak Mahallesi mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenmeyen nedenle yangın çıktı.

Ormanlık alanda, örtü yangını ve zaman zaman da tepe yangını olarak etkili olan yangın Bolu, Gerede, Mengen, Aladağ ve Mudurnu Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı arazözlerle Gerede Belediyesi itfaiye ekipleri ve İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan iş makinelerinin müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın söndürme çalışmalarına yaklaşık 60 orman personeli, köylüler ve orman işçileri 6 arazöz, 2 ilk yangına müdahale aracı, 2 greyder ve 1 su tankeriyle müdahale etti.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangının meydana geldiği alanda soğutma çalışmasına başladı.

Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde söz konusu bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını belirtti.

Arslan, 'Yaklaşık 6 hektarlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangının etkilediği alan sabah olunca belirlenecek.' dedi.

Kaynak: AA