Ataş Açıklaması 'En Ufak Bir İstikrarsızlık Ülkeyi Sıkıntıya Sokar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Menteşe İlçe Danışma Kurulu toplantısı öncesi Ula’nın Akyaka Mahallesinde basın mensupları ile bir araya geldi. Ataş, Başkanlık sistemi ve referandum konusunda varılan son nokta hakkında bilgi verdi. Ataş, “Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye karşı tavrını net bir şekilde görüyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki tavrı ve nihayetinde geçen hafta yapılan AP toplantısında yapılan oylamanın neticesinde Türkiye’yi yalnızlaştırma politikalarını net bir şekilde görüyoruz. Türkiye’nin artık kendi ayakları üzerinde durup, geleceğe yürümesi gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Bu anlamda da hızlı karar vererek geleceğe emin adımlarla yürüyecek bir ülkeyi hep birlikte inşa etmemiz lazım. En ufak bir istikrarsızlık ülkeyi sıkıntıya sokar düşüncesiyle son iki üç yıldır ülkenin gündeminde olan Başkanlık sistemini MHP Genel Başkanının gündeme getirmiş olmasıyla yeniden bir sıcaklık kazandı. AK parti olarak biz değişiklik ile ilgili tekliflerimizi hazırlayıp MHP ve Genel Başkanı Bahçeli’ye sunduk. Bu teklif incelendi ve olumlu bir görüş ortaya koydular. Genel Başkanlar nihai değerlendirmeyi yaptıktan sonra Meclisin gündemine komisyona gelecek şekilde kaç madde değişiklik yapılacaksa ki, 12 madde ve ilave 3 madde ile birlikte 15 madde ile meclisin gündemine gelecek. Muhtemelen bütçe görüşmelerinden sonra Meclise gelecek ve ardından referanduma gidilecek. Bizim buradaki arzumuz ana muhalefet partisi CHP’nin de buna katkı vermesini bekleriz. Düşünülen Başkanlık sistemi ile ilgili mesele sadece AK Parti’nin veya Tayyip Erdoğan’ın meselesi değildir. Bu ülkenin geleceği ile ilgili bir meseledir. CHP bugüne kadar hiçbir öneride bulunmadıkları gibi, getirilen öneriye de eleştirmekten öte bir davranışları olmadı” dedi.

Ataş Açıklaması 'En Ufak Bir İstikrarsızlık Ülkeyi Sıkıntıya Sokar'
AK Parti Menteşe İlçe Danışma Kurulu toplantısı Menteşe Öğretmenevinde yapıldı. Toplantıya Teşkilat Başkanı Ataş’ın yanı sıra, Muğla milletvekili Nihat Öztürk ve İl Başkanı Kadem Mete de katıldı.

AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal, ilçe teşkilatı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Menteşe ilçesi olarak yoğun bir çalışma temposu içinde saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son seçimlerde aldığımız oy sayısı ile üye sayımızı karşılaştırdık. Gördük ki, kırsal kesimlerde aldığımız oy artarken, şehir merkezlerindeki oylarımız artmamış. Biz de çalışmalarımızı şehir merkezlerine kaydırdık. İnşallah 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Menteşe ilçesini Ak belediyecilik ile tanıştıracağız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete 5 ilçede ilçe danışma kurulu toplantıları gerçekleştirdiklerini belirterek, Menteşe, Bodrum ve Milas ilçelerinde de ilçe danışma kurulu toplantılarına katılacaklarını söyledi.

Mete, “Muğla Türkiye’nin önemli bir ili. Fakat bu ile yakışmayan bir yönetim şekli var. Bütün çabamız bu yönetim şeklini değiştirmek. Siyasette tek bir zafer vardır. O da seçim zaferidir. Ben diliyorum ve umuyordum ki, 2019 yılında Menteşe ve diğer ilçelerde herkes kendi mahallesinin önünü temizlerse bütün ilçeleri kazanırsak, Büyükşehir de kendiliğinden bizim olacaktır. Muğla olarak teşkilat çalışmaları açısından 81 vilayet içinde 47. sıradayız. Bu da Muğla’mıza yakışmıyor” dedi.

“REJİM TARTIŞMAMIZ YOK”

ÜK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti’nin rejim ve Cumhuriyet gibi bir tartışmasının olmadığını belirtti.

Öztürk, “Cumhuriyet ve rejim tartışması 15 Temmuz akşamı oldu. 15 Temmuz’da bizim yanımızda olamayanlar, sokağa inip bize destek olamayanların bugün konuşmaya hakkı yok. Esas rejim, millet, Cumhuriyet ve bayrak tartışması 15 Temmuz’da yaşandı. O gece yanınızda bir tek CHP’li vekil gördünüz mü? O gün sokağa çıkmayanların bugün rejim sorunu var, Cumhuriyet sorunu var demelerine biz gülüyoruz. Ak Parti’nin ve teşkilatlarının en büyük özelliği, sandık olduğu zaman, millete gitme noktasında hiçbir zaman tereddüt yaşamadı. Muhtar bile olamaz denilen, 7 Haziran’da, 1 Kasım’da Başkan yaptırmayacağız diyerek propaganda yapanlara inat Nisan ayında Allah izin verirse biz Cumhurbaşkanımızı sizlerin destekleri ile hak ettiği yere getirmek istiyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz’de ilçe danışma kurulu toplantıları gerçekleştirdiklerini, Menteşe, Bodrum ve Milas ilçelerinde de ilçe danışma kurulu toplantılarını yaparak Kasım ayı ilçe danışma kurulu toplantılarını tamamlayacaklarını açıkladı.

Ataş, “5-6 yıl önce Muğla’da 9 ilçemizi ziyaret etmiştik. Bu gelişimde ben Muğla’yı farklı gördüm. 35-40 yıldır iktidarda olup da Muğla’yı hala gelişmiş, kalkınmış bir il düzeyine taşıyamayan CHP’den kurtulmanın kararını verdiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki siz de bu zulümden kurtulacaksınız” dedi.

AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ataş, Ak Parti’nin kurulduğu 2002 yılından bugüne kadar nasıl bir Türkiye devraldıklarını ve Türkiye’nin şu anki durumunun ne olduğunu tarih tarih anlattı. Ataş, içeriden ve dışarıdan AK Parti’nin önünün kesilmesi, iktidardan uzaklaştırılması için çaba sarf edenlerin olduğunu belirtirken, bu süreçte e-muhtıra, AK Partili bir Cumhurbaşkanının seçimi, PKK, FETÖ, DAEŞ gibi terör örgütleri ile de mücadele ettiklerini açıkladı.

Kaynak: İHA