AK Parti'nin İstanbul Kadın Akademisi Açıldı

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam: 'Biliyorsunuz bir yeni anayasa çalışmamız var. İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde, nisan gibi bir referandumdan bahsediyoruz. Bizler teşkilat olarak zaten bir seçim sonrasında kurucu genel başkanımızın her zaman bize öğüt verdiği gibi ikinci seçim için, olası referandumlar için her zaman hazırız. Ama ana muhalefet lideri sadece konuşmanın dışında hiç bir şey yapmayan, taşın altına elini koymayan, anayasa söz konusu olduğunda en ufak bir gayret sarf etmeyen bir yapı içerisinde'

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, anayasa çalışmalarına değinerek, 'İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde, nisan gibi bir referandumdan bahsediyoruz. Bizler teşkilat olarak zaten bir seçim sonrasında kurucu genel başkanımızın her zaman bize öğüt verdiği gibi ikinci seçim için, olası referandumlar için her zaman hazırız. Ama ana muhalefet lideri sadece konuşmanın dışında hiçbir şey yapmayan, taşın altına elini koymayan, anayasa söz konusu olduğunda en ufak bir gayret sarf etmeyen bir yapı içerisinde.' dedi.

AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nce (AKSEM) toplumsal, ekonomik, politik ve siyasal konularda kadınlara vizyon çizmek ve kadın temalı çalışmalara akademik bakış açısı getirmek amacıyla kurulan İstanbul Kadın Akademisi açıldı.

Açılış nedeniyle 'Kadın ve siyaset' konulu ilk dersi veren Lütfiye Selva Çam, sürekli eğitim merkezlerinin önemini vurgulayarak, kadınların eğitiminin devamlılığının esas olması gerektiğini söyledi.

Çam, seçim dönemlerinde sadece sahaya çıkan, kapı kapı dolaşan, partinin bel kemiği olan kadınlar olarak her noktada, her zaman sözlerinin olduğunu, toplumu ilgilendiren konularda konuşabileceklerini göstermek amacıyla bir sistem kurmaya çalıştıklarını anlattı.

Partideki kadınların yaptıkları özverili çalışmalarla dünyada ve Türkiye'deki her türlü olaya duyarlı olduklarını gösterdiklerini ifade eden Çam, erkekler ve toplum eğer kadınların sesine kulak verirse dünyayı ve Türkiye'yi güzelleştirmenin çok daha kolay olacağını söyledi.

Anayasa çalışmalarına değinen Çam, şöyle devam etti:

'Biliyorsunuz bir yeni anayasa çalışmamız var. Çok güzel bir şekilde gidiyor. İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde, nisan gibi bir referandumdan bahsediyoruz. Bizler teşkilat olarak zaten bir seçim sonrasında kurucu genel başkanımızın her zaman bize öğüt verdiği gibi ikinci seçim için, olası referandumlar için her zaman hazırız. Bütün teşkilatlarımızın buna hazır olduğundan eminim. En azından kadın kolları olarak biz bekliyoruz yine aynı çalışmalarımızı yapacağız, Allah'ın izniyle de çok güzel bir sonuç alacağız. Ama ana muhalefet lideri sadece konuşmanın dışında hiçbir şey yapmayan, taşın altına elini koymayan, anayasa söz konusu olduğunda en ufak bir gayret sarf etmeyen bir yapı içerisinde. '

Çam, HDP'li milletvekillerinin cezaevine konulmasının ardından yapılan mitinglerde başta CHP'li vekillerin yer aldığını, HDP ile omuz omuza mitinglerde boy gösterdiklerini, en ufak bir konu olduğunda fikir beyan etmek yerine işin siyasi rantına baktıklarını söyledi.

- Cinsel istismar düzenlemesi

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Meclis'ten komisyona çekilen cinsel istismar düzenlemesine değinerek, erken yaşlarda evliliklerden kaynaklı şu anda mutlu ve mesut, çocuklarıyla yaşayan kızların, eşlerinin tutuklanmasının ardından feryatlarını dile getirdiklerini söyledi.

Erken yaştaki evliliğe izin verdiği için tutuklanan babaların da olduğunu dile getiren Çam, bu tarz bir olayla karşılaşan kadının madden ve manen çöküntü yaşadığını anlattı.

Çam, bu konuya duyarsız davranamadıklarını ifade ederek, tasarının erken yaşta evlenen ve evliliklerinin düzgün gittiğine dair rapor getiren, kayıtlar altına alınan ve herhangi bir zorlamayla evlenmeyenleri içerdiğini, bunun makul bir önerge olacağını ancak o gün Meclis'e gelen önergede bunların yer almadığı görülünce kadın vekiller ve partinin kadın kolları olarak öngörülerini ve tavsiyelerini Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiklerini kaydetti.

Lütfiye Selva Çam, 'Tamamıyla iyi niyetle çıkan bir kanun önergesinin bu noktaya getirilmesi siyasi bir istismardı aynı zamanda.' diyerek, komisyonda yer alan MHP, CHP ve HDP'li milletvekillerinin bu konuyla ilgili hiçbir şekilde önerge vermediklerini ve öneride bulunmadıklarını, 'bu kanunun çıkmasını istemiyoruz' diyerek herhangi bir teklifte bulunmadıklarını, bunun da samimi olmadıklarını gösterdiğini kaydetti.

Tasarıdaki hukuki ifadelerin de halk tarafından anlaşılmadığını dile getiren Çam, 'İfadelerde mağdur var. Sonuçta kendi isteğiyle evlenen kadınlar için de bu ifade biçimi kullanılıyor. Cinsel istismar kelimesinin geçmesi gerekiyor. Erken yaşta evlenmiş olan kişiler diye ifade edilemiyor. Dolayısıyla bunları belki kamuoyu oluşturmak adına sizlere anlatmış olsaydık, sizler de etrafınızdaki kadınlara anlatmış olsaydınız bu tarz bir sıkıntıyla karşı karşıya gelmeyecektik.' diye konuştu.

- 'Polemiğe girmemek için sustuk'

İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü de, cinsel istismar düzenlemesinin Meclis'te görüşüldüğü dönemde kadın kolları olarak Çam'la görüşmeler yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Kadın kolları olarak burada fikrimizin bilinmesini isterdik. Kadına yapılacak herhangi en ufak bir bırakın şiddeti, haksızlığın yanında asla olmadık, olmayız. Çünkü biz kadınız, adaleti temsil ediyoruz. Biz böyle bir haksızlığın asla yanında olmayız. Ama müthiş bir algı operasyonuyla adeta tecavüzcülerin yanındaymış gibi gösterilmesine hakikaten hepimiz çok fazla üzüldük. Biz isterdik ki kadın kollarımız olarak bunun karşısında olduğumuzu seslendirebilelim. Ama biz partimize ülkemize zarar gelmemesi açısından ne kadar içimiz kan ağlasa da yutkunarak herhangi bir polemiğe, düzeysiz bir spekülasyona girmemek için partimizin ve milletimizin değerleri uğruna sustuk. Bizler kadınları ilgilendiren konularda artık söz sahibi olabilecek, fikrimizi söyleyebilecek niteliklere sahip bir sürü arkadaşımızla çalışıyoruz. Kadın kolları olarak bu tür çalışmalar olduğunda bizler de fikrimizi söylemek isteriz.' şeklinde konuştu.

Kadın Akademisi Komisyon üyesi Fatma Durak'ın akademi hakkında bilgi aktardığı etkinlik öncesinde Türk Halk Müziği sanatçısı Nur Ertürk de, kısa bir konser verdi.
Kaynak: AA