AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli Açıklaması

'Dünyanın en nitelikli ve ucuz sağlık hizmeti Türkiye'de veriliyor'.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, dünyanın en nitelikli ve ucuz sağlık hizmetinin Türkiye'de verildiğini belirtti.

Sürekli, yaptığı yazılı açıklamada, Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası temel atma töreninin ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası'nın İzmir 1 Nolu Şubesi'nin organize ettiği moral ve motivasyon toplantısına katıldığını kaydetti.

İzmir'de sağlık alanında yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Sürekli, 'Çok kısa sürede 263 tesis bitirilip yatak sayısı 6 bin 941'e çıkarılacak. Dünyanın en nitelikli ve ucuz sağlık hizmeti Türkiye'de veriliyor. Bu yüzden ABD dahil bir çok ülkeden hasta Türkiye'ye geliyor.' ifadelerini kullandı.

Sürekli, AK Parti iktidarının 2002 yılından bu yana İzmir'de 100 sağlık tesisi yaptığını, böylece yatak sayısının bin 656'ya çıkarıldığını aktararak, şunları kaydetti:

'Bu dönemde 446 bin 500 metrekare kapalı alan ürettik bunlar için 636 milyon lira harcadık. Çok kısa sürede bitireceğimiz sağlık tesisleriyle İzmir'de 263 tesis bitmiş olacak, 6 bin 941 yatağa çıkacağız. Bu yatırımla 1 milyon 949 bin 787 metrekare kapalı alan sağlık tesisi yapmış olacağız, bu yatırımların toplam maliyeti ise 4 milyar 400 milyon liradır. Sağlıkta yaptığımız ve yapacağımız yatırımlar iktidar partisinin milletvekili olarak beni gururlandırıyor.'

Sürekli, sağlık çalışanlarının fedakar çalışmalarının da bu başarıda önemli rolü olduğunu dile getirerek, sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından biri olan kreş sorununun da yakında çözüleceğini, kreşi olmayan hastane bırakmamayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak: AA