ABD'de Wisconsin Eyaletinde Oyların Yeniden Sayılması Çağrısı

ABD'nin yeni başkanı seçilen Trump, çağrıyı 'sahtekarlık' olarak tanımladı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılan seçimlerden zaferle çıkarak başkan seçilen Donald Trump, Wisconsin eyaletinde başkanlık seçimi oylarının yeniden sayılmasına yönelik çağrıyı 'sahtekarlık' olarak nitelendirdi.

Trump, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, seçimlerde Amerikan halkının tercihini yaptığını belirterek, 'Seçimler sona erdi.' ifadesini kullandı.

Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'ın 'seçim sonuçlarının kabul edilip, geleceğe bakılması gerektiği' sözlerini hatırlatan Donald Trump, Yeşil Parti adayı Jill Stein'in oyların tekrar sayılmasına dair başvuruda bulunmasına ise tepki gösterdi.

Trump, şunları kaydetti:

'Bu, Yeşil Parti'nin sonuçları kabul edilmiş bir seçime ilişkin sahtekarlığıdır. Jill Stein, şu anda tam anlamıyla yaptığı sorgulama ve suistimal etmek yerine, bu seçimin sonuçlarına saygı gösterilmeli.'

Başkanlık seçimlerine katılan Yeşil Parti adayı Stein, önceki gün Trump'ın kazandığı Wisconsin eyaletindeki oyların 'siber saldırı' gerekçesiyle yeniden sayılması için müracaatta bulunmuştu.

Hillary Clinton'ın kampanya ekibi de başta Wisconsin olmak üzere Michigan ve Pensilvanya eyaletlerinde de oyların tekrar sayılması için bugünden itibaren gerekli adımları atacaklarını açıklamıştı.

Wisconsin'de seçimleri kazanan Donald Trump 1 milyon 404 bin, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ise 1 milyon 381 bin 823 oy almıştı. Yeşil Parti adayı Stein'e sadece 31 bin 6 oy çıkmıştı.
Kaynak: AA