Yarım Kalan Eğitim Şehitkamil İle Tamamlanıyor

Şehitkamil Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden kişilerin yarım kalan eğitim hayatını tamamlamaları için açık öğretim kursları açtı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eğitim gören açık öğretim öğrencilerine moral ziyareti gerçekleştirdi.

Yarım Kalan Eğitim Şehitkamil İle Tamamlanıyor
Kentin eğitim seviyesinin yükselmesi adına çok önemli projeler hayata geçiren Şehitkamil Belediyesi, bu amaçla Kent Gönüllüleri Projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi ile işbirliği yaptı. Eğitim fırsatını kaçırmış kişilerin yarım kalan eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı olabilme hedefiyle yürütülen projede ev sahipliliği görevini üstlenen Şehitkamil Belediyesi, bünyesinde hizmet veren 10 farklı aile merkezinde açık öğretim kursu açtı. Kurslara toplam 93 kişi başvurdu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gazikent Aile Merkezi’nde eğiğim gören öğrencilere moral vermek ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

‘‘İyinin iyisini hep birlikte yapacağız’’

Ziyarette konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tek dertlerinin millete en iyi hizmeti sunabilmek olduğunu söyledi.

Uygulanan projeyi çok önemsediklerini kaydeden Fadıloğlu, “Amacımız, herkesin eğitim seviyesini daha yukarı çıkarabilmek. Vatandaşlarımız ne kadar donanımlı olursa biz de o kadar memnun oluruz. Bu konuda biz üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Açık öğretim kursuna katılmak, özgüvenin artması açısından çok önemlidir. Kurslarımızdaki eğitimlerle alınacak diplomalar, kişinin hayatına büyük katkı sağlayacak. Bu projenin yürütücülerinden biri de üniversite öğrencileridir. Üniversite öğrencilerimize artı bir değer katıyor. Üniversite öğrencilerimizin hayatı anlamaları açısından önemli bir proje gerçekleştiriyoruz. Üniversite öğrencilerimiz, zamanlarını boşa harcamak yerine gelip burada hayırlı bir iş yapıyor. Çok güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Biz, bu projenin devamından yana tavır koyuyoruz. Derdimiz, milletimize hizmet edebilmek. İnşallah iyinin iyisini hep birlikte yapacağız. Projeye destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘‘Gelecekten daha umutluyuz’’

Gazikent Aile Merkezi Açık Öğretim Kursu öğrencisi Gülay Konukçu, kurs sayesinde hayatında önemli değişimlerin yaşandığını vurguladı. Hayallerine bir adım daha yaklaştığı için mutlu olduğunu belirten Gülay Konukçu, “Bu kursa yeni başladım. Sosyal tesisimizdeki diğer kurslara katılıyordum. Buraya da kızımla birlikte geliyorum. Açık öğretim kursuna yazıldım. İnşallah Şehitkamil Belediyemizin, öğretmenlerimizin, üniversiteden gelen öğrencilerimiz sayesinde hayatta bir yerlere varırız. Buraya geliş amacımız budur. Hayatımızda böyle bir imkan daha önce olmadı. Ama şimdi Şehitkamil Belediyemiz bu imkanı bizim için sağladı. Bu kurslar sayesinde özgüven kazandık. Artık gelecekten daha umutluyuz. Tabi ki tüm bunlar Şehitkamil Belediyemizin sayesinde oldu. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Büyük hayallerimiz var ve artık bu hayallerimizi gerçekleştirmeye daha yakınız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA