Varto Belediyesinde Beyaz Masa Kuruldu

Muş’un Varto ilçesi Belediyesi Başkanlığı, vatandaşlara daha hızlı ve etkin bir şekilde hizmet verebilmek için ‘Beyaz Masa’ kurdu.

Varto Belediyesinde Beyaz Masa Kuruldu
İçişleri Bakanlığınca göreve atanan Varto Belediye Başkanı vekili olan Mehmet Nuri Çetin, daha farklı hizmet verebilmek ve vatandaşların sıkıntılarını daha hızlı ve etkin bir şekilde çözebilmek için ‘Beyaz Masa’ sistemini kurdurdu. Belediyenin girişinde (04367112592) nolu telefonla ulaşılabilen beyaz masaya vatandaşlar bizzat gelerek sıkıntılarını da aktarabiliyorlar. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Varto Belediye Başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin ‘Ortak akıl, birlikte yönetim ve ideal bir Varto ’ sloganı ile yola çıktıklarını kaydetti.

Varto ve Vartoluya daha etkin bir şekilde hizmet verebilmek adına belediyenin bütün imkânlarını seferber ettiklerini kaydeden Başkan Çetin, “Beyaz masa; bizzat başvuran kişi veya kurumlarla ilgilenme, onların talepleri doğrultusunda yönlendirme ve başvurularına anında çözüm üretme birimidir. Çağdaş iletişim teknolojilerinden en ileri düzeyde faydalanıp vatandaşımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmayı amaçlayan beyaz masa, modern müşteri hizmetleri mantığıyla çalışan Call Center uygulamasını kullanmaktadır. Vatandaş memnuniyeti amaçlı çalışan beyaz masa, çağrı merkezi uygulamasıyla 1 personel ile 8 saat esasına uygun hizmet vermektedir. Halkla ilişkiler uzmanı eğitimi almış kişiler tarafından beyaz masaya gelen her türlü başvurunun incelendiği, ilgili birimlerle ya da kurumlarla irtibata geçilerek başvurulara çözüm bulunulduğu ve neticenin başvuru sahibine iletildiği birimdir” dedi.

Beyaz masanın hizmetin güler yüzü olduğuna dikkat çeken Başkan Çetin, “Beyaz masa aslında bir halkla ilişkiler hizmetidir. ’Bu gün git, yarın gel’ ve somurtkan belediye çalışanı gibi argümanlarla özetlenebilecek bir belediye hizmet mantığının yerel yönetimlere hakim olması sebebiyle bir çıkış yolu olarak belediyecilikte yerini almıştır. Ancak yıllar öncesindeki belediye-halk ilişkilerinin mantalitesi ile bu dönem deki mantığın ve ilişki biçimlerinin farklılaşması da beyaz masayı ortaya çıkaran sebepler arasında sayılabilir. Göreve başladığımız gün herkesin ve herkesimin başkanı olacağımızı ve herkese samimi ve içten bir şekilde hizmet vereceğimizi belirtmiştik. Sözlerimizi yerine getirmek adına vatandaşlarımız ile daha iyi diyalog kurmak ve onlara daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı
Kaynak: İHA