Vali Rahmi Doğan Açıklaması 'Kars'ta Terör Olmadığının Garantisi Benim, Her Yerde Geziyorum'

Kars’ın Cazibe Merkezi olmasının ardından kentte yapılacak yatırımlar hız kazanırken, Vali Rahmi Doğan’da düzenlediği toplantılarla Kars’a yatırım yapacak işadamlarıyla bir araya geliyor.

Vali Rahmi Doğan Açıklaması 'Kars'ta Terör Olmadığının Garantisi Benim, Her Yerde Geziyorum'
Kars’ta iş alan ve adıkları işleri eline yüzüne bulaştıran müteahhitlerin gerekçe olarak ‘terörü’ göstermesine tepki gösteren Vali Doğan, Kars’ta terör olmadığını ve kendisinin elini kolunu sallayarak gezdiğini söyledi.



Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcı işadamlarına 4 bin 400 metrekareden başlayan ve 8 bin metre kareye kadar parsellerin olduğunu ifade eden Vali Doğan, “Bu yeni bir uygulama. Bugüne kadar Ankara’da dosya üzerinden karar veriliyordu, ama talebin fazla olmuş olması, müteşebbis heyet hep beraber geçen günkü toplantıda karar verdik. Yatırımcı ile biz bizzat yüz yüze görüşelim istedik. Bize anlatsın, sonra kararlarını verelim istedik. Doğru yatırımcıyı bulmaya çalışıyoruz. Yani burada işin esası; doğru yatırımcı, gerçek yatırımcı, yatırım yapmak isteyen adamı bulmaya çalışıyoruz. ‘Kredi alayım, arka taraftan başka bir yerimiz olsun sonra bakarız, Türkiye’de farklı gelişmeler oluyor’ mantığında olanla işimiz yok” dedi.

Doğan, “Derler ya; ‘Devletten alacağın varsa ilk günden al vermekten vazgeçebilir, vereceğin varsa son gün almaktan vazgeçer’ öyle bir şey yok bizde. Adam gelecek projesini anlatacak bize bakacağız, dinleyeceğiz ve kararımızı vereceğiz. Yatırım yapmak isteyene yer çok. Allaha şükür her tarafta yerimiz var. Yeter ki yatırım gelsin, yapacağız” diye konuştu.

“Yeni yatırımcılara buraları vereceğiz”

Bu yerlerin daha önce tahsislerinin yapıldığını ancak yatırımlar yapılmadığı için tahsislerini iptal ettiklerini belirten Vali Rahmi Doğan, “Madem yatırım yapmadınız sizden buraları alıyoruz dedik’ ve aldık. Şimdi yeni yatırımcıya bunları vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Kars’ta terör yok! Garantisi benim”

Öte yandan bir gazetecinin Kars Şehir Stadyumunu üstlenen firmayı örnek göstererek, ‘Yatırım yapmak isteyen işadamları veya müteahhitler stadyumu yapan firma gibi terörü bahane etmeyeceğinin garantisini verecek miyiz?’ sorusu üzerine Vali Rahmi Doğan, “İlimizde terör olmadığının garantisi benim, her yerde geziyorum. İşte gördüğünüz gibi, Kars’ta terör olsa bu adamlar gezer mi? Bizde öyle terör-merör yok kardeşim, ne terörü. Öyle terör-merör yoktur bizim memleketimizde. Her tarafı iyidir, sıkıntı yok” diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan toplantıya katılan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Filiz Çalış ise aynı soruya, “Terörü bahane edenler oldu, ek süre isteyenler oldu ama biz iptal ettik” diye cevap verdi.
Kaynak: İHA