Turhal'da 'Bağcılığı Geliştirme' Projesi

Turhal Kaymakamlığı ile Turhal Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Bağcılığı Geliştirme Projesi' kapsamında Turhal'a bağlı Necip Köyü'nde asma fidanı dağıtım ve dikim töreni düzenlendi.

Tokat Valisi Cevdet Can, törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında çiftçilere 400 bin adet devek dağıtıldığını belirtti.

Vali Can, 'Bağlar oluşturuluyor. Yaklaşık 2 bin 300 dönümlük bir alanda üzüm tarımı yapılacak.' dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ise, Türkiye'nin müthiş bir üretim potansiyelinin olduğunu söyledi.

Milletvekili Göçer, 'Bir zamanlar 15 sene önce Türkiye'miz yürüyemez haldeydi. Emeklemeye, yürümeye, koşmaya başladı. Bu koşmasından birileri rahatsız oldular, diz çöktürmek istediler. Bu diz çöktürmek isteyenlere karşı kahramanca karşı duran, milletin etrafından kenetlendiği Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimizin kahramanca mücadelesi sonucunda diz çökmedik hala ayaktayız.' diye konuştu.

Necip Köyü'nde, devlet ve çiftçi katkısı ile toplam maliyeti 6 milyon 620 bin lira olan proje kapsamında kurulan yeni bağ tesisleri ile ilçeden tüm dünyaya pazarlanan meşhur Tokat salamura yaprağının üretim miktarının arttırılarak çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Törene, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Turhal Kaymakam Vekili Batuhan Bingöl, Pazar Kaymakamı Sefa Güler, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve çiftçiler katıldı

Kaynak: AA