TÜGİK Genel Başkanı Güral Açıklaması

'Türkiye ekonomisinin büyümesinden bazı ülkeler rahatsız. Ekonomimiz büyüdükçe daha da rahatsızlıklar verecektir. Duracak mıyız? Hayır durmayacağız'

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye ekonomisinin büyümesinden bazı ülkelerin rahatsız olduğunu belirterek, 'Ekonomimiz büyüdükçe daha da rahatsızlıklar verecektir. Duracak mıyız? Hayır durmayacağız.' dedi.

Balıkesir Genç İş Adamları Derneğinin (BAGİAD), Balkonuk Center'da yapılan 13. Olağan Genel Kuruluna katılan Güral, burada yaptığı konuşmada, iş dünyasıyla sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimlerle kucaklaşması ve bütünleşmesini kendi şehri olan Kütahya'da göremediği için Balıkesir'i kıskandığını ve imrendiğini söyledi.

Balıkesir'deki birlik ve beraberliğin kalıcı olmasını temenni eden Güral, bu birlik ve beraberliğin ülke ekonomisine katkı sunmasını diledi.

Konfederasyona 72 dernekle 10 bin üyenin bağlı bulunduğunu aktaran Güral, 'Hepimizin amacı bölgelerden başlamak üzere ülke ekonomisine katma değerler yaratmak. Ülkemiz için çalışıyoruz. Ülkemiz için çalıştıkça ülkemizi güçlendiriyoruz. Ülkemiz ne kadar güçlenirse Avrupa Birliği başta olmak üzere birtakım engelleri de her gün farklı bir gündem maddesiyle önümüzde görüyoruz. Alıştık mı? Evet, buna üzülerek alıştığımızı söyleyebilirim.' dedi.

Güral, güçlü Türkiye ekonomisinin diğer ülkeleri rahatsız ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Ekonomimiz büyüdükçe daha da rahatsızlıklar verecektir. Duracak mıyız? Hayır durmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu anlamda ortaya koymuş olduğu tavır örnek bir tavırdır. Bu anlamda 'Yatırımlarınızı kesmeyin' diyor. Bakıyorum etrafımıza şu buhranlı dönemde bekleyen yatırım yok, bekleyen iş yok. Hepimiz normal ve iş hayatımıza devam ediyoruz. Bunu yapabilecek kaç toplum var? Sanırım bizim dışımızda bir ülke bunu ne kaldırabilir ne de atlatabilir. O yüzden diyorum ki gün birlik olma günü, gün beraber olma günü. Gün yumrukları birleştirip bir güç oluşturup ülke ekonomimizi güçlü yarınlara ulaştırma günüdür.'

Konuşmaların ardından Rahmi Kula başkanlığındaki mevcut yönetim yeniden seçilerek güven tazeledi.

Genel kurula AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) Başkanı İsa Tamer Çelik, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA