TKÜUGD Açıklaması 'İstanbul'da Kazakistan Bağımsızlık Konseri Yapılacak'

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkan vekili ve Avrasya Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz, ’Kazakistan’ın Bağımsızlığının 25.nci Yılı Konseri’ne katılacak.

TKÜUGD Açıklaması 'İstanbul'da Kazakistan Bağımsızlık Konseri Yapılacak'
Kazakistan Cumhıurbaşkanı’nın himayelerindeki “Dünya Kazakları Konseyi” Başkan Yardımcısı Talgat Mamaşev’in onur konuğu olarak katılacağı gecede, Kazakistan’dan gelen ses sanatçıları ve devlet folklor ekibinin müzik ve halk dansları gösterileri sergilenecek. Er-Canıbek Örgütü Bşk Prof. Maksut Temirbayev, Kazak Konseyi Genel Sekreteri Botagöz Uvatkan ile İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev ile Ramazan Stamgaziyev, Ultu Kabaeva, Dalel Uashev, Tunggyshbek Musaaif, Zhenis Ysqaqova, Bauyrzhan Assanbayev, Markabat Myqtybekov, Zhazira Koshanova, Tamara Matkarim gibi Kazak devlet sanatçılarınını katılacağı bağımsızlık kutlamasına İstanbul’daki Kazak göçmenlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu üyesi Kazak Türkleri Eğitim Araştırma Derneği’nin düzenleceği “Kazakistan Bağımsızlık konseri”, 27 Kasım Pazar günü saat 18:00’de Bakırköy’deki Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA