'Sıcak Yuva' Projesinde 3 Ailenin Daha Evi Yenilendi

Orhangazi Belediyesinin başlattığı Sıcak Yuva Projesi kapsamında, ilçedeki 3 ailenin daha evleri yenilenerek teslim edildi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilk olarak Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan ihtiyaç sahibi İbrahim ve Nezahat Torun isimli yaşlı çiftin konteyner olarak inşa edilen evlerini aileye teslim etti.

Çağlayan daha sonra yine Yeniköy Mahallesi'nde yaşayan Cemil Kuruoğlu ile kızı Hülya Karabacak’a, Orhangazi Belediyesi tarafından yenilendikten sonra içindeki ev eşyaları da yine belediye tarafından temin edilen evi teslim etti.

Paşapınar Mahallesi'nde yenilenen bir evi de ziyaret eden Çağlayan, burada yalnız yaşayan 81 yaşındaki Mustafa Yıldırım’ın evine misafir oldu.

İlçe genelinde daha önce de birçok ihtiyaç sahibi ailenin evlerini yenilediklerini hatırlatan Çağlayan, 'Göreve gelirken, en fazla üzerinde durduğumuz konu sosyal belediyecilikti. Bu noktada sıcak yuva projemizin yanı sıra, diğer sosyal sorumlulukları da yerine getiren bir anlayışla çalışıyoruz.' dedi.

Belediye ekiplerinin ilçe genelinde ihtiyaç sahibi kişilere ait kullanılamayacak haldeki evleri tespit edip yenilediklerini belirten Çağlayan, 'Bu çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bacası tütmeyen, ocağı kaynamayan hiçbir ev bırakmak istemiyoruz. Yerel yönetici olarak bunlar bizim görevlerimiz ve sorumluluklarımız. Biz de bu sorumluluğu yerine getirmenin gayreti içindeyiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA