Pencere Önündeki Yalnızlığını 'Kaymakamlık' Giderdi

Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı Bademli köyünde yaşayan ve ömrünün sonbaharında yalnızlığını gidermek için pencere kenarında sohbet edecek bir dost bekleyen 74 yaşındaki Kasapoğlu'nun yüzünü, 'Beni de Unutmadılar' projesi ile kaymakamlık güldürdü Kaymakam Yakınoğlu: 'Bazen insanların çoluğu çocuğu, eşi dostu, akrabası onları unutabilir, ama devlet olarak 'biz sizi unutmuyoruz' dedik ve 'Beni de Unutmadılar' projesini başlattık' Kasapoğlu: 'Gelecekleri zaman pencereden bakıyorum. Onları karşıda gördüğümde hemen inip kapıyı açıyorum. Çocuklar geliyor, ondan sonra neşem de yerine geliyor'

BESTAMİ BODRUK - Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı Bademli köyünde yaşayan ve ömrünün sonbaharında yalnızlığını gidermek için pencere kenarında sohbet edecek bir dost bekleyen 74 yaşındaki Saim Kasapoğlu'nun yalnızlığına 'Beni de Unutmadılar' projesi ile kaymakamlık çare buldu.

Ağın ilçesine bağlı Bademli köyünde yaşayan ve 74 yıllık hayatında biriktirdiği hatıralarını gönül heybesinde taşıyan Kasapoğlu, ahirete göçüp giden sevdiklerinin ardından söylediği türkülerle acısını dindirmeye çalışıyor.

Bir zamanlar '8-10 kişiydik' dediği evinde annesinin, babasının ve eşinin vefatından sonra çocuklarının da gurbete gitmesiyle yalnız kalan Kasapoğlu'nun, pencere kenarında dost yolu bekleyen gözlerine Ağın Kaymakamlığının başlattığı 'Beni de Unutmadılar' projesi ışık oldu.

Kasapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gündüzleri köyün civarında gezdiğini fakat akşamları eve geldiğinde bunaldığını, bazen sabaha kadar uyuyamadığını dile getirdi.

Pencere önünde oturup yol gözlediğini ifade eden Kasapoğlu, 'Bir gelen yok ki oturup konuşalım. Köyde de fazla kimse kalmadı. Duvara, tavana bakıyorum, onlardan da ses yok. Yalnız başına hayat zor.' dedi.

Kaymakamlık tarafından başlatılan proje sayesinde hem evinin hem de gönlünün neşelendiğini anlatan Kasapoğlu, proje kapsamında evine gelen personeli çocukları gibi gördüğünü, personelin evini temizlediğini, çay içip sohbet ettiklerini söyledi.

Kasapoğlu, şöyle konuştu:

'Kaymakam Bey'in gönderdiği proje görevlileri geleceği zaman pencereden bakıyorum. Onları karşıda gördüğüm de hemen inip kapıyı açıyorum. Çocuklar geliyor, ondan sonra neşem de yerine geliyor. Geleceklerini duyduğum zaman neşeleniyorum. Onlar olmadığı zaman bir saatin sesi var, bir de bazen gamlanınca türkü söylüyorum. Ondan sonra başlıyorum ağlamaya. Bundan başka bir şey yok, ama onlar geldiği zaman bardak, kaşık sesi var, sohbet var.'

Diğer günlerde de projede yer alan personelin kendisini arayarak halini hatırını sorduğunu aktaran Kasapoğlu, yalnız yaşamanın zor olduğunu sözlerine ekledi.

- 'Devlet olarak 'biz sizi unutmuyoruz' dedik'

Ağın Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu da ilçede yalnız yaşayan 50 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla 'Beni de Unutmadılar' projesini hayata geçirdiklerini bildirdi.

Yakınoğlu, 'Bazen insanların çoluğu çocuğu, eşi dostu, akrabası onları unutabilir, ama devlet olarak 'biz sizi unutmuyoruz' dedik ve 'Beni de Unutmadılar' projesini başlattık.' dedi.

Bu kapsamda ilçede bulunan 50 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi vatandaşın evine her hafta ekiplerini gönderdiklerini kaydeden Yakınoğlu, şöyle devam etti:

'Evlerini temizliyorlar, çamaşırlarını yıkayıp ütülüyorlar. Ziyaretlerinde hallerini hatırlarını soruyorlar. Dolayısıyla biz her anlamda vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu, devletimizin sıcak yüzünü vatandaşlarımıza göstermek için çalışmaya devam ediyoruz.'

- Her evde farklı bir hikaye

Projede yer alan personelden Mustafa Alkan ise ilk aşamada sadece temizlik ve benzeri ihtiyaçları için evlere gittiklerini, onların hayatlarına dokununca muhabbet arkadaşları, sırdaşları olduklarını anlattıi.

Projede görevli Mehtap Polat da ilk başladıkları zaman çalışmayı sadece bir iş olarak gördüklerini, ama girdikleri her evde farklı bir hikaye ile karşılaştıklarını anlattı.

Her evde insanlarla aralarında farklı bir bağ oluştuğunu belirten Polat, 'Çocuklarına özlemi olanlar, yalnızlıktan şikayet edenler. Onlara bir nebze olsun evlat görevi yapabilmek, onlarla oturup muhabbet etmek az da olsa kafalarını dağıtmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA