Ordu Büyükşehir Belediyesinin Çalışmaları

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Korgan ilçesi Tepealan Mahallesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başkan Yılmaz, mahallede vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Tepealan'ın 2017 yılından itibaren yol ve su sorunu kalmayacağını söyledi.

Onlarca yıldır ihmal edilen Korgan ve Tepealan'ın sorunlarını tek tek çözdüklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

'Tepealan, belde olduğu zamanda alamadığı hizmetleri şimdi alıyor. Korgan ve Tepealan arasındaki tamamladığımız 12 kilometrelik yolun altyapısını ve asfaltının nasıl yapıldığını gördünüz. Bu yolun yan taraflarına çizgileri çizilecek ve 'v' kanalları yapılacak. 25 yıl garantisi olan yolun kilometresinin maliyeti bir milyon lira. Korgan Belediyesinin bütçesi 9 milyon lira. Bizim yaptığımız yolun maliyeti ise 12 milyon lira, bölgeye yaptığımız su yatırımlarının bedeli 12 milyon lira. O nedenle yapılan işin kıymetini bilmemiz lazım.'

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenipınar'a 18 derslikli bir okul yapılacağına dikkat çeken Yılmaz, 'Yapılacak okulun yaklaşık 3 milyon lira maliyeti var. Ocak ayından sonra hemen ihalesini yapacağız. Ardından ilk kazmayı vurup çalışmaları başlatacağız. İnşallah en kısa zamanda inşaatını tamamlayacağımız okulu eğitim ve öğretime açacağız.' diye konuştu.

Yılmaz, Tepealan merkezde bulunan caminin ihtiyaçları için de destek olacaklarını dile getirdi.

Muhtarların, sorunları iletmede daha aktif olmalarını isteyen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

'Muhtarlar, en yakın çalışma arkadaşlarımız. Bir mahallede yaşanan sorun, muhtarlar marifetiyle bize intikal edildiğinde çözümlenmemiş ise biz üzülür ve mahçup oluruz. Sizin mahallenizin sorunu bizim sorunumuzdur. Bir muhtar, mahallesine hizmet götürebilirse biz bundan mutluluk duyarız. Bu konuda muhtarlarımız gayretli olmalı, işleri takip etmeli ve sorunları bize iletmeli.'

Konuşmanın ardından Yılmaz, beraberindeki heyet ile mahallede gerçekleştirilen yatırımlar ve yapılacak okulun yeriyle ilgili incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA