Öğretmenler Günü Etkinlikleri

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü, Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen programla kutlandı.

TEOG sınavları nedeniyle ertelenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin bir ideal ve gönül işi olduğunu söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu, bu bilinçle öğretmenlerin fedakarca görev yaptığını ifade eden Karaman, 'Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Öğretmenler gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır' sözünün her zaman bize kılavuz olması lazım. Öğretmenlerimizin bu çok doğru ve anlamlı sözü unutmamaları gerekir. Şehitler diyarı ilçemizin eğitim öğretim düzeyini istenilen seviyeye çıkaracağınızdan hiç kuşkum yok. Bu vesileyle Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenleri saygıyla anıyor, bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.' diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ da cehaletin paslı çemberini kırmak, akıl ve ilim yoluyla aydınlık yarınlara ışık tutmak için bu kutsal mesleği seçtiklerini belirterek, 'Bu bilinçle bayrağımızın dalgalandığı her yerde, gelecek nesilleri yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. İlçemizdeki eğitim çıtasını yükseltmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz, etmeye devam edeceğiz.' dedi.

Program sonrasında, Kaymakam Karaman emekli öğretmenlere plaket takdim etti.

Programa, 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul, kurum amirleri ile öğretmen ve veliler katıldı.

Kaynak: AA