Musul'u DEAŞ'tan Kurtarma Operasyonu

Orduya bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı sözcüsü Tuğgeneral Resul: 'Güçlerimiz, operasyonun başladığı tarihten bu yana Ninova'nın yarısında kontrolü sağladı' Gökçeli'de terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları sonucu 16 sivil hayatını kaybetti.

Irak'ın Musul kentini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana Ninova vilayetinin yarısında kontrolün sağlandığı bildirildi.

Orduya bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Güçlerimiz, operasyonun başladığı tarihten bu yana Ninova'nın yarısında kontrolü sağladı.' dedi.

Musul'un doğu yakasındaki semtlerin çoğunun Irak güçlerinin kontrolüne geçtiğini ifade eden Resul, batı bölgesinin temizlenmesi için de ellerinde askeri bir planın olduğunu belirtti.

Musul operasyonu komutanlarından Korgeneral Abdulemir Reşid Yarullah da kentin güneydoğusundaki Celyuhan köyünün örgüt militanlarından geri alındığını duyurdu.

- 16 sivil öldürüldü

Öte yandan, kentin doğusunda yer alan Gökçeli'deki Sağlık Merkezinin doktorlarından Ahmed Cuma, DEAŞ'ın Irak güçlerinin geri aldığı semtlere düzenlediği havan toplu ve silahlı saldırılarında hayatını kaybeden, aralarında kadınların da olduğu sivillere ait 16 cesedin merkeze getirildiğini söyledi.

Cuma, sivillerin ölüm nedeniyle ilgili bilgileri maktullerin yakınlarından aldıklarını aktardı.

Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmak için 17 Ekim'de başlatılan operasyon, kentin çeşitli bölgelerinde devam ediyor. Operasyona, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.
Kaynak: AA