Mersin'de 'Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Projesi'

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından 'İçel'i Birlikte Büyütelim, Birlikte Yönetelim' çağrısı kapsamında 'Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Projesi' hazırlandı.

İçel Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, projede İçel halkına yönelik hizmetlerin yürütülmesinde vatandaşların gönüllü katılımının beklendiği belirtildi.

Projenin katılımcı belediyecilik anlayışına önem veren İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın çağrısıyla oluşturulduğunun ifade edildiği açıklamada, hizmetlere gönüllü katkı sunmak isteyen İçellilerle el ele verilerek kent için yeni hizmetlerde bulunulduğu kaydedildi.

Belediye çalışmalarında yer almak isteyenlerin belediyeyle irtibata geçmesi gerektiğinin aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İçel Büyükşehir Belediyesi AR-GE ve Projeler Şube Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının birlikte yürüttüğü proje kapsamında belediye çalışmalarında yer almak isteyen gönüllüler, belediye ile irtibata geçerek kentin geleceğini şekillendirecek olan hizmetlere ortak oluyor. Projeye katılmak isteyen vatandaşların İçel Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde bulunan gönüllü katlım başvuru formunu doldurmaları yeterli oluyor. Bu sayede kendi belirledikleri konularda belediye hizmetlerine katkı sağlama imkanı bulan gönüllüler, Gönüllü Katılım Yönergesi'ne de İçel Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden ulaşabiliyor. İçel Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla bilgisi, becerisi ve yeteneğini her türlü ortak çalışma, imkan ve zamanını ortaya koyma yönünde ilerleyen gönüllülere, başvuruları takip eden bir aylık zaman içinde İçel Büyükşehir Belediyesi AR-GE ve Projeler Şube Müdürlüğü tarafından geri dönüş sağlanıyor. Bu süreç sonrasındaki eğitimlerin ardından gönüllüler çalışmalara başlayabiliyor.'

Kaynak: AA