'Kendi Kendilerine Gelin Güvey Oluyorlar'

Başbakan Binali Yıldırım Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararını eleştirerek, "Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar, biz aziz milletimiz ne karar alırsa biz ona boynumuz kıldan incedir" dedi.

'Kendi Kendilerine Gelin Güvey Oluyorlar'
Başbakan Binali Yıldırım İstanbul Sağlık Fuarı Kapanış Programı’na katıldı.



"İSTEDİKLERİ KARARI ALSINLAR"

Konuşmasında Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararını değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Avrupa Birliği bir karar aldı. İki gün önce Avrupa Birliği Parlamentosunda milletvekilleri toplandılar Türkiye’ye müzakerelerin durdurulmasına karar verdiler. Bu karar bizim için hiç kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar, biz aziz milletimiz ne karar alırsa biz ona boynumuz kıldan incedir. Onun dışındaki kararların bizim için önemi yoktur” ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZİN AB’YE AZALMAKTA OLAN GÜVEN DUYGUSU DAHA DA ZEDELENMİŞTİR"

Avrupa’nın Türkiye konusunda objektif bakış açısından uzak olduğunu söyleyen Yıldırım, “Avrupa Parlamentosunun iki gün önce aldığı karar bunun örneği. Objektiflikten uzak bu kararın bir anlamı yok. Avrupa Parlamentosu bu kararla kendini küçük düşürmekten başka hiçbir iş yapmamıştır. Milletimiz AB’ye zaten azalmakta olan güven duygusunu daha da zedelemiştir. Birlik bu kararını siyasi basiretten, iyi niyetten uzak bir şekilde almıştır” diye konuştu.



"AB TÜRKİYE İLE Mİ YOKSA TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE Mİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAK, BUNUN KARARINI VERMELİ"

AB’ye terör konusunda eleştirilerde de bulunan Yıldırım, “AB Türkiye ile mi, yoksa Avrupa’da kol gezen terör örgütleri ile mi işbirliği içinde olacak bunun kararını vermelidir. Türk milleti bunu beklemekte. Her zaman ‘Avrupa güvenliği Türkiye’den geçiyor’ diyeceksiniz, ondan sonra Türkiye’yi yıkmaya çalışan terör örgütleri ile kol kola gireceksiniz. Bunu kabul etmeyiz. Unutulmamalıdır ki Suriye ve Irak’ta yaşanan insanlık trajedisinden memleketlerini yurtlarını canlarını kurtarmak için terk eden mülteciler kucak açan ülke Türkiye’dir. Türkiye bu mültecilere sahip çıkmazsa o zaman Avrupa’nın halini siz bir görün. Macaristan’a Avusturya’ya 3-5 mülteci gitti milletin gözü önünde tekmelediniz. İnsanlık Türkiye’de. İnsanlığın ölmediği ülke Türkiye’dir. Avrupalı dostlarımız bilsin ki bu mültecilerle ilgili anlaşmamız, ilanihaye böyle devam edecek değildir. Türkiye anlaşmasına sözüne sadıktır. Bugüne kadar bunun aksi asla tahakkuk etmemiştir ama Avrupalı dostlarımızın da verdikleri sözün arkasında durmasını bekliyoruz. 53 senedir bu yollarda yürüyoruz. Niçin yürüyoruz. Daha güzel bir dünya için. Bu gayretler ortadayken Türkiye’ye ayar vermeye çalışmak vizyonsuzluktur. Öyle ümit ediyorum bu karar AB liderler zirvesinde dikkate alınmayacak ve yarım asrı geçen AB-Türkiye yolculuğunun zarar görmesine rıza göstermeyecek Avrupa’da vizyon sahibi hala liderler olduğun düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA