Kaymakam Karaman, 2016 Yatırımları Anlattı

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, 2016 yılında Sarıkamış’a eski parayla 10 trilyon, yeni parayla 10 milyon TL.’lik yatırım yaptıklarını belirtti.

Kaymakam Karaman, 2016 Yatırımları Anlattı
Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 2016 yılında ilçeye bağlı köylerde kanalizasyon, kilit parke taş, su şebekesi, köprü ve menfez çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

“KARS’IN KÖYLERİ YOLSUZLUKTAN, SUSUZLUKTAN KURTULUYOR”

Karaman, Kars’ın köylerinin yolsuzluktan, susuzluktan kurtularak modern görünüme büründüğü söyledi.



Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Kaymakam Karaman, “ Sarıkamış kaymakamlığı olarak 2016 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce alt yapı, ulaşım, eğitim ve sağlık sektöründe yatırımlarımız oldu. 2016 yılında özellikle köylerimizde kanalizasyon ve köy içi parke taşı işlerini yaptık. Bu da aslında Kars’ta köylerimizin de modern dünyanın şartlarına ulaştığı noktasında bir kanıttır. Artık Kars’ın köyleri yolsuzluktan, susuzluktan kurtuluyor. Yani alt yapısı yapılıyor. Alt yapısının üzerine köyde modern caddeler parklar yapılıyor. Bu yıl 3 köyümüzde kanalizasyon işi yaptık. Bunun yanında Gecikmez, Çamyazı ve Yeniköy köyümüzde de parke taşı işleri yaptık. Bunlar büyük ölçekli işler, bu çalışmalar sonucunda da bu bölgelerimizde şartları iyileştirdik” dedi.

“SARIKAMIŞ’A 10 MİLYON TL.’LİK YATIRIM YAPILDI”

Sarıkamış Cıbıl Tepe Kayak Merkezi’nin de eksiklerini tamamlayarak, kayak sezona hazırlandıklarını vurgulayan Karaman, Sarıkamış’a 2016 yılında 10 milyon TL.’lik yatırım yapıldığına dikkat çekti.

Yusuf İzzet Karaman, “Sarıkamış’ta su sorunu çeken köylerimizin eksiklerini tamamladık, yeni şebekeler yaptık. Köprü ve menfezler yapıldı. Toplamda KÖYDES kaynakları ve Özel İdare kaynaklarıyla da 2016 yılı içerisinde yaklaşık 5,5 milyon TL.’lik yatırım yapıldı. Bunun yanında Doğu Anadolu Bölgesi Kalkınma Projesi kapsamında, DAP Koordinatörlüğü kapsamında hayvan içme suları, hayvan sulama kanalları, hayvan içme suyu kanalları yapıldı. Bunlarla beraber toplam köylerimize yönelik yatırım tutarı da 10 milyon TL.’dir. Tabi büyük ölçekli projelerimizde var. Bu yıl içerisinde kaymakamlığımızca kayak merkezimizde eksik işleri tamamlıyoruz. Sezona hazırlıyoruz. Sayın valimizin talimatlarıyla bu eksiklikler tamamlanıyor” diye konuştu.

“TAZİYE EVLERİ YAPIMINDA FARKLI BİR UYGULAMA YAPIYORUZ”

Son olarak Sarıkamış’ın hemen hemen bütün köylerinde taziye evi yapımına başladıklarının altını çizen Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, “Taziye Evleri konusunda biz diğer ilçelerden farklı bir uygulama yapıyoruz. Diğer ilçelerde belli köylere bir seferde anahtar teslimi taziye evi yapılıyor. Arpaçay’da 10 köye taziye evi yapılıyor. Valiliğin gönderdiği ödenekle, Valimiz tüm ilçelere ödenek gönderiyor. Sarıkamış’ta ise biz şöyle bir uygulama yaptık. Bize de gönderilen ödenekler var. Biz bunları köylerimizin ihtiyaçları nispetinde onlara maddi yardım yaparak, katkıda bulunarak, onların kendi imece usulüyle Taziye Evi yapmalarını destekliyoruz. Bugüne kadar 55 köyümüzün, 50’sinde Taziye Evi çalışmaları başladı.

Ortalama 10 ile 30 bin TL. arası köylerimize destek veriyoruz. Maddi, ayni destek veriyoruz. Vatandaşlarda aldıkları katkıyla Taziye Evlerine tamamlıyorlar. Şuana kadar da köylerimizin yarısından fazlasında Taziye Evleri tamamlandı. Bizde bu şekilde katkıya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 2017 yılında da ilçede yatırımların hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA