Kaş'ta Doğa Dostu İşletmeler Ödüllendirildi

Kaş ilçesinde, Kaş-Kekova Deniz Koruma Alanında Sürdürülebilir Turizm Uygulamaları Projesi kapsamında, doğa dostu işletmelere turizm ödülleri verildi.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı ile Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından turizm sezonu öncesi başlatılan 'Sürdürülebilir ve Ekolojik Doğa Dostu Turizm Ödülleri' kapsamında ödül alacak işletmeleri belirleyecek komisyon çalışmalarını tamamladı.

Düzenlenen törenle ödüller sahiplerine verildi.

Törende konuşan Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, doğa dostu turizmcileri desteklemek ve teşvik etmek, doğayı ve çevreyi koruyarak sürdürülebilir turizmi sağlamak amacıyla projenin başlatıldığını belirtti.

Kaymakam Bayar, 'Turizmde en önemli şey, sürdürülebilir turizmin sağlanması, sağlarken de doğayı koruyarak desteklemek. Örneğin denizi korumasak, dalış turizmini nasıl devam ettirebiliriz? Kaş-Kekova’yı koruyalım ama her şeyin yasak olduğu bir koruma sistemi sürdürülebilir turizm değildir. Bu projenin farkındalık oluşturmasını ve ilerleyen zamanlarda projelerin çeşitlendirilerek artırılmasını ümit ediyorum.' şeklinde konuştu.

Doğa Dostu Turizm Projesi Danışmanı Paolo Guglielmi ise, proje ile var olan bilinci ve enerjiyi sürdürülebilir turizm sayesinde bir araya getirmenin mümkün olduğunu vurgulayarak, bunun pazarlamaya harcanacak efora bağlı olduğunu söyledi.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Munise Ozan da, Haziran ayında dört kategoride işletme temsilcileri ile kriterler oluşturduklarını ve Deniz Koruma Alanı Yönetim Planı’nın baz alındığını kaydetti.

Ozan, 'Tüm kriterleri bir araya getiren bir form oluşturularak, işletmelerin denetimlerine başlandı. Formlar titiz bir çalışma ile incelendi ve ödül kazananlar belirlendi. Amacımız, bu projeyi büyüterek, kapsamını bir etiketleme programı şeklinde devam ettirmek.' diye konuştu.

Törende, Begonvil Otel, Maya Restoran, Evita tur teknesi ve Dragoman Dalış Merkezi'ne protokol üyelerince ödülleri verildi.

Kaynak: AA