Kafes Kuşları Güzellik Yarışmasında Görücüye Çıktı

TKKKF tarafından düzenlenen Kanarya ve Kafes Kuşları Güzellik Yarışması'nın beşinci etabı, İstanbul Uluslararası Kanarya ve Kafes Kuşları Festivali kapsamında Yeşilköy'deki CNR EXPO'da yapıldı Yarışmada, 24 santimetrelik boyu ile dünyanın en büyük kanaryası olan Agi ırkı kuş birinci seçildi.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu (TKKKF) tarafından her yıl yapılan Kanarya ve Kafes Kuşları Güzellik Yarışması'nın beşinci etabı, İstanbul Uluslararası Kanarya ve Kafes Kuşları Festivali kapsamında CNR EXPO'da düzenlendi.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, halka kapalı ortamda iki gün süren yarışmalar sonucunda, İspanya'daki Dünya Şampiyonası'nda yarışacak kanaryalar belirlendi.

Bin kategoride derece alan 650 kuşun arasında 24 santimetrelik boyu ile dünyanın en büyük kanaryası olan Agi ırkı kuş birincilik alanlar arasında yer aldı. Yaklaşık 10 bin lira fiyatı olan kuş, böylece organizasyonun da en pahalı kuşları arasında yerini aldı.

İki gün süren yarışmaların ardından organizasyon bugün halka açıldı. Bakım malzemeleri ve kuşların satışının yapıldığı festivalin yaklaşık 10 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TKKKF Eğitim Sekreteri Senad Gül, kuş cenneti Türkiye'nin artık dünya arenasında hak ettiği şekilde temsil edilmesi gerektiğini belirterek, '2020 yılında gerçekleştirilecek dünya şampiyonası için Dünya Ornitoloji Konfederasyonu'ndan ev sahipliği için teklif aldık. Bu biz kanarya severler ve Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir gelişmedir. Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapabilmemiz demek, 44 ülkeyi burada misafir etmemiz anlamına geliyor. Bu da turizm ve Türkiye'nin tanıtımı açısından ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır.' ifadelerini kullandı.

Gül, şampiyonaya ev sahipliği yapabilmek için devletten destek beklediklerini kaydederek, bu organizasyonun ülke ekonomisine katkı sağlayacağını bildirdi.
Kaynak: AA