İtalya'da Kadına Karşı Şiddet Protestosu

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu binlerce kişi, kadınlara yönelik şiddeti protesto etti.

ROMA – İtalya'nın başkenti Roma'da, kadına karşı şiddeti protesto amacıyla binlerce kişinin katılımıyla büyük bir yürüyüş düzenlendi.

Birleşmiş Milletler’in (BM) 1999 yılında kadına karşı şiddete yönelik mücadele ve farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararıyla ilan ettiği “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında, başkentte kortej oluşturuldu.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce kişi, ellerinde son dönemde İtalya’da şiddetin kurbanı olmuş kadınların fotoğraflarını ve kadına yönelik şiddetin protesto edildiği pankartlar taşıdı.

Kortejde dikkat çekici dövizlerde açılırken, bir erkek katılımcının taşıdığı “Bulaşıkları ben yıkarım” yazılı döviz göze çarptı.

Organizasyon komitesi, katılımcıların sayısını 100 bin olarak duyurdu.

Rainews24 kanalına konuşan Şiddet Kurbanı Kadınlar Derneği (DIRE) Sorumlusu Titti Carrano, “Bu protesto, kadınlar üzerindeki erkek şiddetine yeter demek için yapılıyor. Kadına yönelik şiddette artık daha fazla lafla kınamayı kabul etmiyoruz” dedi.

Her yıl çok sayıda kadına şiddet vakasının yaşandığı İtalya’da son yayınlanan istatistiklere göre, 2016’da yılbaşından bu zamana kadar 116 kadın, şiddet sonucu hayatını kaybetti.
Kaynak: AA