Hozat'ta Altyapı Çalışmaları

Hozat Belediyesinin İller Bankası ile hazırladığı proje kapsamında ilçenin altyapısının büyük oranda yenileneceği bildirildi.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin mevcut altyapısının artık ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini, bu nedenle İller Bankası ile ortak proje hazırladıklarını söyledi.

Projede sona gelindiğini belirten Polat, 'İller Bankası ile proje çalışmamızı uzun zamandır devam ettiriyoruz. Proje hazırlama işinin son aşamasında bankanın mühendisleriyle bölgeyi detaylı inceledik. Proje üzerindeki son düzenleme çalışmaları da tamamlandı.' dedi.

İlçenin tamamında eski altyapıyı yenilemeyi amaçladıklarını dile getiren Polat, 'Amacımız Hozat'ın geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmaktır. Bu amaç doğrultusunda hayata geçirmek için üzerinde çalıştığımız 'Hozat Altyapı Projemiz' ilçemizin geleceği açısından oldukça önemli bir yatırımdır. Hazırladığımız bu projenin hayata geçirilmesiyle ilçemizin tüm eski altyapısı değişecek ve yeni yerleşim yerlerinde tamamlamış olduğumuz kanalizasyon ve altyapı hatlarıyla birleştireceğiz. Şimdiye kadar atık sular ilçe merkezine yakın yerlere ve Hozat deresine dökülüyordu. Dolayısıyla derelerde pis kokular ilçemizi rahatsız edecek durumdaydı. Halkın sağlığını ciddi anlamda tehdit etmekteydi. Yeni proje ile yapacağımız arıtma istasyonları ile atık sular derelere temiz su olarak akacak. Biz günü kurtarmak için değil gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Hozat bırakabilmek için çalışıyoruz. İller Bankasına hazırlattığımız bu altyapı projemizle alt yapı sorunu bulunmayan bir Hozat öncelikli hedefimizdir.' diye konuştu.

Kaynak: AA