Haluk Alıcık, Gündemi Değerlendirdi

Nazilli’de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile köşe yazarlarını makamında ağırlayan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, her hafta düzenli olarak yapacağı basın toplantılarının ilkini gerçekleştirdi. Son günlerde kamuoyunda tartışılan birçok soruya açıklık getiren Alıcık, Ankara ziyaretlerindeki bürokratik temasların da sebeblerini açıkladı.

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilecek olan ilk basın toplantısı, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın makam odasında yapıldı. Yerel ve ulusal medya temsilcileri ile köşe yazarlarını ağırlayan Başkan Alıcık’ın konuşmalarından satır başları:

KAPALI PAZARYERLERİ

"Değerli, arkadaşlarım bundan sonra her hafta cuma günü olağan basın toplantılarımızı sürdüreceğiz. Burası pazartesi pazarı ile cumartesi pazarının birleşerek oluşturduğumuz bir kapalı pazaryeri oldu. Pazar olmadığı günlerde burayı otopark olarak kullanacağız. Toplam 4 bin 550 metrekarelik kapalı alanıyla dev bir pazaryerini Turan mahallesi sakinlerine kazandırdık. Biz şuan Arslanlı ve Zafer mahallelerinde de pazaryeri yapmayı düşünüyoruz. Şuanda katlı otoparkın olduğu yer, atıl gibi kullanılan bir yer. İleride orası için farklı projeler düşünüyoruz. Arkadaşlarımız şuanda çalışıyor, biz Ali Molla iş hanının olduğu yeri istimlak edeceğiz. O bölgeyle ilgili farklı projeler üzerinde şimdiden çalışıyoruz."

ANKARA GEZİLERİ VE YENİ PROJELER

"Ankara’daki DSİ ile ilgili şunu söyleyebilirim. İsabeyli göleti bizim oldu, yani işletme hakkını belediye olarak biz aldık. Dallıca çayının düzenlenmesi sonuçlandı ve çok güzel oldu. Arslanlı çayını ıslah etme konusunda girişimlerimiz oldu. Bunun yanında dandalas barajından Nazilli’ye su gelecek, bunu da kesinleştirdik. Tren Hangar kafede şuan belediye olarak üst kiracı biz olduk. Devlet Demir Yolları yetkilileri ile hangara yakın bir tarihi taş evinin restore çalışmasını yapmak üzere görüşmelerimizi yaptık. Üniversitenin sümer kampüste kullanmadığı yüzde 60’lık alanı bize devredilmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Üniversite senatosu bize geçmesi için karar çıkardı fakat Çevre ve Turizm’den de geçmesi lazım.Orası bize geçtiğinde üniversite için yeni bölümler inşa etmek için çabalayacağız. Güneş enerjisi projemiz onaylandı. Yılda 500 milyar gibi büyük rakamlarla para girecek belediyemize. Proje maliyetimiz 1 milyon dolar. Bu projenin ihalesi açık ihale usülü ile olacak. YurtKur Genel Müdürlüğü’ne gittik, İsabeyli’de belediye hizmet binasının olduğu yere devretmeyi düşünüyoruz. Türk Hava Yolları(THY) ile Nazilli Belediyesi arasında nakil protoklolü imzaladık. Artık Nazilli’den tüm Türkiye’ye cenaze taşıma işlemleri THY uçakları ile daha kısa sürede yapılabilecek."

İKİZ KULELERİN SATIŞ OFİSİ POLEMİĞİ

"CHP’deki meclis üyelerine defalarca bu konuyu açıkladım. Bu hafriyatla ilgili konuda bir sıkıntı yok zaten. Biz yüzde 25 kar ortağıyız belediye olarak. Biz oarayı arsa olarak satsaydık, 10 trilyon gibi bir rakam ediyordu. Biz istedik ki daha kar elde edebileceğimiz bir proje olsun. Biz burayı ihaleye çıktığımızda en fazla parayı veren bu Yeni Yapı şirketine verdik ihaleyi. Bizim Nazilli Belediyesi olarak 20 trilyon civarında borcumuz var. Biz bu borçların tamamını projeden gelen parayla kapatacağız. Proje tamamlandığında köy garajı mevki bambaşka bir hale gelecek, kalite gelecek. Orada daire satıldığında yüzde 25’i belediyemize gelecek. Satış ofisi konunda da geçici olduğu ve çelik konsollarla yapıldığı için bize olumlu geldi. Parkın geçiçi olarak geçiçi satış ofisi olmasını onayladık. Biz bu belediyenin 3 kuruşunu dahi peşkeş çektirmeyiz. İnşaat bittiğinde satış ofisini hemen kaldıracağız Allahın izniyle. Ve o park yeniden modern bir şekilde inşa edilecek. Proje bitene kadar yaklaşık 1 sene satış ofisi orada kalacak. Zaten ilerde Ali Molla ve Beşeylül okulu çeheresini kamulaştırdığımızda o bölgeyi de meydan olarak kazandıracağız. Nazilli’ye dev bir meydan kazandırcağız inşallah."
Kaynak: İHA