Gümrük Muhafaza Memurlarına Kolluk Eğitimi

Polis Akademisi Başkanlığınca Antalya'nın Manavgat ilçesinde gümrük muhafaza memurlarına 'Kişi ve Araç Arama, Güvenli Müdahale ve Atış Eğitimi Kursu' verildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce gümrük muhafaza personelinin müdahale kabiliyetini geliştirmek, bilgi ve becerisini artırmak amacıyla 'Kişi ve Araç Arama, Güvenli Müdahale ve Atış Eğitimi Kursu' düzenlendi.

Manavgat'ta bir otelde 31 Ekim-25 Kasım tarihlerinde Polis Akademisi Başkanlığı uzman eğitimcilerince verilen kursa, 400 gümrük muhafaza memuru katıldı.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Gönültaş, kursun kapanış töreninde, temel eğitimlerin yanında ihtiyaç duyulan bu eğitimi Polis Akademisi Başkanlığı iş birliğinde ilk defa bu yıl başlattıklarını söyledi.

Uzun süren görüşme ve planlamalardan sonra eğitimi yapmayı sağlayabildiklerini belirten Gönültaş, 'İki dönem halinde 400 personelimize bu eğitimi verdik. Bunun bir başlangıç olduğunu, ilerleyen süreçte bu eğitimi yaygınlaştırmak adına elimizden geleni gayreti göstereceğimizi, bu arada polis akademimizden de aynı desteği beklediğimizi ifade etmek istiyorum.' dedi.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnal da konuşmasına, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında şehit düşen askerler ile Adana Valiliği otoparkında meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden vatandaşları anarak başladı.

Darbe girişiminde şehit düşenleri de anan İnal, 15 Temmuz'da görev talimatı beklemeden silahlanıp demokrasiye, milletine, ülkesine, devletine sahip çıkan emniyet mensuplarının burada eğitmen olarak ders verdiğini, bu nedenle eğitimlerin çok mana yüklü olduğunu anlattı.

Ülkenin hudut güvenliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan İnal, 'Ülkemizin güvenliği sizin koruduğunuz hudut kapılarından başlar. Eğer siz orada dimdik ayakta durursanız İstanbul'da, Adana'da, İçel'de, Diyarbakır'da, Hakkari'de, Trabzon'da vatan evlatları huzur içinde olurlar. Sizlere güvencimiz ve inancımız tam. Görevinizi yaparken ruhunuzu kimseye satmayın. Teslim olacağınız bir yer varsa Cenabı Allah'tır. Emir alacağınız tek bir yer ise Türkiye Cumhuriyeti devletidir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından gümrük muhafaza memurlarına katılım sertifikası verildi.
Kaynak: AA