Fidel Castro'nun son mektubu

13 Ağustos'ta 90. yaş gününü kutlayan komünist lider Fidel Castro'dan geriye yaş günü için kaleme aldığı mektup kaldı.

Fidel Castro'nun son mektubu
Fidel Castro'nun son mektubu
Granma'da yayımlanan mektupta Fidel Castro, doğum gününü kutlayan herkese teşekkür etmişti.

Castro, çocukluğunun geçtiği Doğu Küba'daki Biran'ı hatırlatarak, buradaki zengin minerallerin ve kaynakların Papalık'ın emriyle davranan sahipleri tarafından nasıl sömürüldüğünü aktarmıştı.

BAŞIMA BİR ŞEY GELSE, YERİME GEÇECEK KİŞİ BİLE BELLİYDİ
Babasının Devrim'den önce öldüğünü ve yaşadığı süre boyunca çok acı çektiğini belirten Fidel, o sırada kardeşi Raul ile birlikte devrimci faaliyet yürütürken, kendisinin başına bir şey gelmesi halinde yerine geçecek kişiyi bile belirlediğini söylemişti.

ABD BAŞKANLARININ PLANLARINA GÜLÜYORDUM
Fidel, 'ABD başkanlarının makyavelci planlarına neredeyse gülüyordum' demiş, 1952 yılında diktatör Batista iktidara geldiğinde, hiçbir örgütün kendilerinin vermeye hazırlandığı mücadeleye hazır olmadığına ikna olduğunu da kaydetmişti.

Gezegenimizin geleceğine dair endişelerini de belirten Fidel, dünya nüfusunun gittikçe arttığına dikkat çekmişti.

Fidel Castro'nun son mektubu

OBAMA'YI ELEŞTİRDİ, 'ABD'YE GÜVENMEYİN' DEDİ
Japonya ziyaretinde Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombaları için özür dilemeyen ABD Başkanı Barack Obama'yı eleştiren Fidel Castro Kübalıların ABD'ye güvenmemesi gerektiğini vurguladı, Çin ve Rusya'nın nükleer silahlarla tehdit edilmemesi gerektiğini belirterek, 'Onlar çok değerli halklar' diye yazmıştı.

BARIŞI KORUYUN
Fidel, 'Gezegenimizdeki en önemli şey barışı korumak' diyerek mektubunu sonlandırmıştı.

'BU SON KONUŞMAM OLABİLİR' DEMİŞTİ

Diğer yandan Fidel Castro son konuşmalarından birinde 'Yakında 90 yaşında olacağım. Yakında ben de diğer önderler gibi gideceğim. Elbette hepimizin zamanı gelecek. Bu son konuşmam olabilir. Ancak Kübalı komünistlerin idealleri, inançları bu dünya için, insanlık için fayda sağlamaya devam edecek. Bu idealler için savaşmaya devam etmeliyiz' dedi.