'Fidanlar Bizden, Dikmesi Sizden' Projesi Seyitgazi'de

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği "Fidanlar bizden, dikmesi sizden" projesi, Seyitgazi ilçesinde hayata geçirildi.

'Fidanlar Bizden, Dikmesi Sizden' Projesi Seyitgazi'de
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Orman Bölge Müdürü Recep Ateş’in bizzat desteklediği proje ile, okul bahçelerinin ağaçlandırılması hedefleniyor. Proje kapsamında Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka mahallesinde okulların bahçeleri de renklenmeye başladı.

Çeşitli ağaç türü fidanlarının toprakla buluşması, velilerin de beğenisini kazandı.

Fidan dikiminin ardından açıklamalarda bulunan Kırka Atatürk İlkokulu Müdürü Murat Tetik, "Burada çocuklarımıza doğa ve ağaç sevgisini aşılamamız gerekir. Bu bilinçle yetiştirirsek ileride onlara yaşayabilecekleri daha temiz daha güzel bir doğa bırakırız. İnşallah diktiğimiz fidanlar tutar ve ileride fidan dikimi yapan çocuklarımız için de güzel bir anı olur" dedi.

Öte yandan Kırka Atatürk İlkokulu’nun bahçesine bir fidan, 1,5 yaşındaki Ömer Şevket Manaz’ın eliyle toprakla buluştu. Renkli görüntülere sahne olan Ömer Şevket’in fidan dikimi, çevredekilere de örnek oldu.
Kaynak: İHA