Çorlu'da Jandarmadan Huzur Ve Asayiş Uygulaması

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde jandarma ekipleri tarafından kentin giriş ve çıkışları ile çeşitli noktalarında başlatılan huzur ve asayiş uygulaması büyük bir titizlikle sürdürülüyor.

Çorlu'da Jandarmadan Huzur Ve Asayiş Uygulaması
Çorlu jandarmasının gerçekleştirdiği uygulamalarda narkotik ve bomba köpek timlerinin de katılımıyla ilçenin İstanbul yönü girişinde uygulama yapıldı. Tır, kamyon ve kamyonetleri narkotik köpeğinin de yardımlarıyla arayan jandarma ekipleri otobüslerden otomobillere, minibüslerden motosiklete kadar tüm araçları durdurarak uygulama gerçekleştirdi.

Uygulamada bin kişi kontrol edildi

3 saati aşkın süreyle devam eden uygulama kapsamında, jandarma ekipleri yaklaşık bin kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. Jandarma ekipleri kontroller sırasında araçları ve sürücülerini de trafik yönünden denetledi. Denetimler sırasında kusurlu görülen sürücülere cezai işlem uygulayan ekipler, aranması bulunan 15 şahsı gözaltına aldı. Şahıslardan biri sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sürücüler uygulamalardan memnun

Uygulama noktasına gelen araç sürücüleri, jandarma ekiplerince yapılan kontrolleri memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, özellikle son dönemde ülke genelinde yaşanan terör saldırılarının ardından kamuoyunda genel olarak bir tedirginlik yaşandığını, bu tarz kontrol ve uygulamalarla güven hissinin arttığını söyledi.



Yüzbaşı Gürzsoy yerinde denetliyor

Denetimler sırasında kadın sürücüler ile araçlarda bulunan kadınlar için kadın jandarma personeli de görev alıyor. Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy da uygulamaları yerinde takip ediyor.
Kaynak: İHA