Çanakkale'de Sağlıklı Yaşam Parkı Oluşturuluyor

Çanakkale Belediyesi tarafından yapımı devam eden sağlıklı yaşam parkındaki çalışmalar sürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Esenler Mahallesi Özgürlük Caddesi üzerinde bulunan alanda projelendirilen parkın, açık ve kapalı alan düzenlemeleri ile kent geneline hitap edecek bir spor alanı olduğu belirtildi.

Açık sahalara hizmet eden 953 metrekare kapalı alana sahip binası ile sentetik buz pisti, kay-kay platformu, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, yetişkin, çocuk ve engelli spor alanları ile bir bütün olarak tasarlandığının ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

'Genel olarak spor alanları açık olarak hazırlanırken, sentetik buz pisti üzerine yarı kapalı asma germe sistem ile olumsuz hava koşullarından etkilenme en aza indirgendi. Hizmet binası zemin katı 352 metrekare alan üzerine sahalarla ilişkili olarak kafeterya mekanı, soyunma odaları ve idari ofisler olarak planlanırken, birinci kat içerisinde fitness salonu, dinlenme alanı ve soyunma odaları projelendirildi. Projede yer alan bina içindeki dekorasyon ve peyzaj alanlarındaki düzenlemelerin devam ettiği Sağlıklı Yaşam Parkının kısa bir süre sonra kentlilerimizin hizmetine girmesi planlanıyor.'

Kaynak: AA