Bozüyük'ten 4 Bin 914 Kişi Mevlana Hazretlerini Ziyaret Etti

Bozüyük Belediyesi Kültür Turları kapsamında gerçekleştirilen Konya gezileri sona erdi. Program boyunca yapılan 117 seferde 4 bin 914 kişi Konya’yı ve Mevlana Hazretlerini ziyaret etti.

Bozüyük'ten 4 Bin 914 Kişi Mevlana Hazretlerini Ziyaret Etti
Gidiş dönüş yüksek hızlı tren bileti, Bozüyük’te ve Konya’daki YHT istasyonlarına ulaşım, yemek ikramı, müze giriş ücretleri ve rehberlik hizmetlerinin belediye tarafından karşılandığı, çeşitli camii ve türbe ziyaretlerinin yapıldığı Konya Turları yoğun ilgi gördü. Bahar ve yaz ayları boyunca devam eden Konya gezilerinde; sabah erken saatlerde Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan gezi kafilesi Bozüyük Belediyesi’ne ait otobüslerle YHT istasyonuna getirildi.

YHT ile yapılan yaklaşık 2 saatlik rahat bir yolculuğun ardından Konya’ya ulaşan gezi ekibi yine Bozüyük Belediyesi tarafından organize edilen otobüslerle şehir merkezine getirilerek Konya’nın meşhur etli ekmeğinin tadına baktı. Belirlenen program dâhilinde Konya Alaattin Camii, Şems ve Mevlana Hazretleri’nin türbelerini ziyaret eden gezi ekibine profesyonel rehberler tarafından Konya’nın tarihi ve Mevlana Hazretleri’nin hayatı anlatıldı. Çeşitli camii ve türbe ziyaretlerinin yer aldığı gezi programı Konya çarşısında yapılan gezi ile sona ererken gezi kafilesi aynı gün yine hızlı tren ile Bozüyük’e geri döndü.

Katılımcıların hiçbir ücret ödemeden Konya’ya giderek Mevlana Hazretlerini ziyaret eden, tarihi ve turistik mekânlarını gezen vatandaşlar organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine bu imkanı sağlayan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA