Bir Tabak Da Can Dostlara

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, restoranlardan toplanan artık yemekler köpek barınağına ulaştırılmaya başlandı. Çöpe dökülecek yiyeceklerin can dostlar için değerlendirildiği uygulama, hayvanseverlerden de tam not aldı.

Bir Tabak Da Can Dostlara
Sahipsiz hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarıyla adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, bu kez de sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamak amacıyla örnek bir uygulamaya imza attı. Belediye şirketi Kent AŞ restoranlarında başlatılan uygulama kapsamında, artık yiyecekler hayvan için biriktiriliyor. Ayrıca, tesislerdeki masalara birer tabak da can dostlar için konulurken, müşteriler yemeklerinden bu tabaklara ayırarak barınak sakinleri ile paylaşabiliyor.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tesislerden toplanan yemekler, daha sonrada Örnekköy Geçici Köpek Bakımevine götürülüyor. Bu sayede yüzlerce sokak hayvanı, besin değeri yüksek gıdalar ile beslenirken, yemeklerin israf ve çevre kirliliğinin oluşturulmasının önüne geçiliyor. Başlatılan uygulama, vatandaşlardan da büyük ilgi ve destek gördü.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, uygulama hakkında bilg vererek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana sergilediğimiz hayvan dostu belediyecilik anlayışımızı, sosyal tesislerimize de taşıdık. Uygulamamız, can dostlarımızın sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlarken; çevre kirliliği ve israfın önlenmesi noktasında da önemli bir adım oldu. Bizlere emanet olan sahipsiz hayvanlarımıza vatandaşlarımızla el ele sahip çıkmaya, fark yaratan hizmetler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA