Beşiktaş Belediyesinden Çocuklara Özel Festival

Beşiktaş Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Evrensel Çocuk Film Festivali”nin açılışı çocuk oyuncuların gösterileriyle yapıldı.

Beşiktaş Belediyesinden Çocuklara Özel Festival
Akatlar Kültür Merkezi’nde, Beşiktaş Belediyesi ile Çocuk Film ve Sanat Derneği iş birliğinde düzenlenen “Evrensel Çocuk Film Festivali”nin açılışı Akatlar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çocukların sanata yatkın bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla yapılan festivalin açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mürvet Günday, İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, dünyanın değişik ülkelerinden İstanbul’a gelen vatandaşlar ve çok sayıda çocuk aileleriyle birlikte katıldı.

Farklı kültürlerden çocukların birbirlerini tanımasına olanak sağlayan festivalin açılışında 7 kişiden oluşan çocuk oyuncuların yaptığı gösteri izleyicilerin beğenisini kazandı. Genç yaşlı birçok vatandaşın katıldığı açılışta çocuklar yaşıtlarının yaptığı gösterileri heyecanla izledi.

“Konsolosluklar aracılığıyla çocuklarımızı birbiriyle kaynaştırmaya devam edeceğiz”

Festival ile çok renkli günler geçireceklerini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mürvet Günday, “Atölyelerimizin sahnesinde bu sabah Bulgaristanlı çocuklarla Türk çocukların yaptıkları küçük el işleri vardı. Aslında ne Bulgarlar Türkçe biliyor, ne Türkler Bulgarcayı biliyor ama oradaki insanların iletişimi ya da oyunun ortak dili onları çok güzel bir atmosferde buluşturdu. Bir hafta boyunca böyle çeşitli ülkelerden çocuklar bir araya gelecek. Yarın mesela Filipinlilerle Türk çocuklar bir araya geliyor. Konsolosluklar aracılığıyla bir hafta boyunca çocuklarımızı birbiriyle kaynaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bu film festivali sadece bir araç”

Çocukların gösterisini izlemeye gelen İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, “Sadece Türkiye ve İsrail’in birlikte bir şey yapması için değil tüm dünyadaki barışı sağlamak için burada film festivaline katılıyoruz. Özellikle bu bölgede ve dünyada barışı sağlamamız için bu tür filmler gibi birçok aracı kullanmamız gerekiyor. Bu film festivali sadece bir araç bunun gibi birçok aracı da kullanarak aslında bu birlikteliği sağlamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Evrensel niteliğiyle çocuklara dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin, kültür ve yaşam biçimlerini tanıma olanağı sunan Evrensel Çocuk Film Festivali, teması barış olması sebebiyle de dünya barışına dikkat çekiyor. Festivalde yerli ve yabancı gösterimi yapılan filmler sayesinde çocuklar ve aileleri çocuk hakları konusunda bilgilendirilecek. Aileler ve çocuklar dünyanın dört bir yanından gelen yönetmenlerle yapılacak söyleşilerle yönetmenlerin birikimlerinden de yararlanma imkanı bulacak.

Festivalde ayrıca Bulgaristan’dan gelen çocuklarla Beşiktaş’ta eğitim gören çocuklar oyunculuk ve animasyon atölyelerine katılarak birlikte vakit geçirme fırsatı yakalayacak. 30 Kasım tarihinde sona erecek olan festivalde oyunculuk ve animasyon atölyelerine katılmak için kayıt gerekiyor. Oyunculuk atölyesinin kontenjanı 25, animasyon atölyesinin kontenjanı ise 15 kişiden oluşacak.
Kaynak: İHA