Belediye Başkanı'na FETÖ'den gözaltı

Erzincan'ın İliç Belediye Başkanı Doğan'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Belediye Başkanı'na FETÖ'den gözaltı
Erzincan ve Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan'ın da yer aldığı 3 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Erzincan'ın İliç ilçesi ile Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan ile daha önce belediyeden ihraç edilen bir kişi ve Şanlıurfa'da bulunduğu tespit edilen sözde 'ilçe imamı' gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

Gözaltına alınan Belediye Başkanı Doğan ve eski belediye personeli ifadeleri alınmak üzere Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şanlıurfa'da yakalanan zanlının da Erzincan'a getirileceği öğrenildi.

Son yerel seçimlerde MHP'den İliç İlçesi Belediye Başkanı seçilen Doğan, 21 Mart 2015'te istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı. Doğan, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından AK Parti Genel Merkezince yürütülen soruşturma sonrası 12 Kasım'da partisinden ihraç edilmişti.
Kaynak: AA